Թերևս սա ամենաարդյունավետ բաղադրատոմսն է․ 200 մլ ճակնդեղի հյութը խառնեք 1 թ.գ. խնձորի քացախ. Ստացված «կոկտեյլը» տաքացրեք միկրոալիքային վառարանում մինչև 30–35 °C
200 մլ ճակնդեղի հյութը խառնեք 1 թ.գ. խնձորի քացախ. Ստացված «կոկտեյլը» տաքացրեք միկրոալիքային վառարանում մինչև 30–35 °C։ Օրական առնվազն 6-7 անգամ ողողեք կատարեք մինչև ամբողջական վերականգնումը։ Թարախային պրոցեսի ժամանակ խորհուրդ է տրվում ողողել ճակնդեղի և սոխի հյութի լուծույթով։
Բազուկի հյութը հավասար համամասնությամբ նոսրացրեք ջրով։ 150 մլ խառնուրդին ավելացրեք 1 ճ/գ. սոխի հյութ. Այս լուծույթով ողողումը պետք է կատարվի ոչ ավելի, քան 3 ժամը մեկ։
Ի դեպ, ճակնդեղի հյութը հիանալի միջոց է ռինիտի դեմ։ Հյութը և ջուրը խառնել հավասար մասերի, ավելացնել մի քիչ մեղր։
Յուրաքանչյուր քթի հատվածում օրական 4 անգամ 4 կաթիլ կաթեցրեք։ Կատարեք այս բուժման պրոցեդուրան 6-7 օր:
Այս բաղադրատոմսը պարզապես անփոխարինելի է կոկորդի վիրուսային հիվանդությունների համար։ Խառնեք 100 մլ ճակնդեղի հյութ, 100 մլ ջուր և 1 ճ.գ. կիտրոնի հյութ. Օրական առնվազն 5-6 անգամ այս խառնուրդով ողողեք ձեր կոկորդը։
Ինչպես պատրաստել հազի դեմ բնական դեղամիջոց․ Տնական այս բաղադրատոմսը կվերացբի հազը և կոկորդի ցավը
Միայն բնական բաղադրիչներ՝ առանց քիմիական նյութերի: Հազի կոնֆետները ամենահայտնի դեղագործական արտադրանքներից են: Այս լոզենիները պարունակում են հակաբորբոքային և հակասեպտիկ բաղադրիչներ, որոնք օգնում են հաղթահարել հազը, կոկորդի ցավը և պաթոգեն միկրոֆլորան:
Բաղադրությունը՝
մեղր՝ 250-300 գ
աղացած կոճապղպեղ՝ 1 թեյի գդալ
1. Խառնել մեղրն ու կոճապղպեղը, դնել շատ թույլ կրակի վրա և եփել 1,5-2 ժամ։
2. Անընդհատ խառնել։ Եփել այնքան, մինչև սեղանի մակերեսին ընկած կաթիլը սկսի ամրանալ։
3. Զովացրեք զանգվածը՝ լցնելով հարթ մակերևույթի վրա, այնուհետև մանր կտրատեք, կամ անմիջապես լցրեք քաղցրավենիքի կամ սառույցի սիլիկոնե կաղապարների մեջ։
Քաղցրավենիքին հեշտ հասանելի դարձնելու համար կաղապարները յուղել բուսայուղով։
Զանգվածին կարող եք ավելացնել 1/2 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։