Տատիկները հին ժամանակներում այսպես են բորշչը պահածոյացրել՝ ձմռան համար. Բաղադրատոմս

Դիտումներ 267

Տատիկները հին ժամանակներում այսպես են բորշչը պահածոյացրել՝ ձմռան համար. Բաղադրատոմս

Բաղադրամասեր․

սոխ - 400 գ

գազար - 500 գ

ճակնդեղ - 1 կգ

քաղցր պղպեղ - 300 գ

լոլիկ - 800 գ

սպիտակ կաղամբ - 600 գ

բուսական յուղ - 80 մլ

աղ - 35 գ

շաքարավազ - 50 գ

սև պղպեղի հատիկներ - 7 հատ:

ջուր - 250 մլ

քացախ - 70 մլ

 

 



Քայլ 1

Պատրաստել բաղադրիչները բորշի համար։ Մաքրել սոխը և կտրատել փոքր խորանարդի տեսքով։ Գազարն ու ճակնդեղը մաքրել, լվանալ, քերիչով անցկացնել խոշոր քերիչով։ Լվացեք քաղցր պղպեղը, կտրեք կիսով չափ, հեռացրեք սերմերը: Կտրել շերտերով:

Քայլ 2

Լոլիկները լվանալ և կիսով չափ կտրել։ Քերել քերիչով, պտուղը պահելով ուռուցիկ կողմից։ Արդյունքում կստանաք տոմատի խյուս։ Պարզապես հեռացրեք կեղևը:

Քայլ 3

Կաղամբը բորշի համար մանր կտրատել։ Միացրեք տոմատի խյուսի հետ և տեղափոխեք մեծ կաթսայի մեջ։ Համեմել աղով, ավելացնել շաքարավազ և պղպեղի հատիկներ։ Լցնել 100 մլ ջրի մեջ։ Եփել մարմանդ կրակի վրա 7 րոպե։



Քայլ 4

Մեծ կաթսայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղի կեսը։ Ավելացնել սոխը և տապակել մինչև ոսկեգույն դառնա՝ միջին ջերմության վրա: Ավելացնել գազար, ճակնդեղ և բուլղարական պղպեղ: Լցնել մնացած յուղը և 30 մլ քացախը։ Փակեք կաթսան։ Շոգեխաշել բանջարեղենը բորշի համար 20 րոպե։

Քայլ 5

Բորշը շարել չոր ստերիլիզացված բանկաների մեջ և կափարիչներով փակել: Շրջեք ծալված սրբիչի վրա և փաթեթավորեք տաք վերմակով: Թողեք, որ ամբողջովին սառչի։

 



Ամենաընթերցվածը