Տատիկները հին ժամանակներում այսպես են բորշչը պահածոյացրել՝ ձմռան համար. Բաղադրատոմս
Բաղադրամասեր․
սոխ - 400 գ
գազար - 500 գ
ճակնդեղ - 1 կգ
քաղցր պղպեղ - 300 գ
լոլիկ - 800 գ
սպիտակ կաղամբ - 600 գ
բուսական յուղ - 80 մլ
աղ - 35 գ
շաքարավազ - 50 գ
սև պղպեղի հատիկներ - 7 հատ:
ջուր - 250 մլ
քացախ - 70 մլ
Քայլ 1
Պատրաստել բաղադրիչները բորշի համար։ Մաքրել սոխը և կտրատել փոքր խորանարդի տեսքով։ Գազարն ու ճակնդեղը մաքրել, լվանալ, քերիչով անցկացնել խոշոր քերիչով։ Լվացեք քաղցր պղպեղը, կտրեք կիսով չափ, հեռացրեք սերմերը: Կտրել շերտերով:
Քայլ 2
Լոլիկները լվանալ և կիսով չափ կտրել։ Քերել քերիչով, պտուղը պահելով ուռուցիկ կողմից։ Արդյունքում կստանաք տոմատի խյուս։ Պարզապես հեռացրեք կեղևը:
Քայլ 3
Կաղամբը բորշի համար մանր կտրատել։ Միացրեք տոմատի խյուսի հետ և տեղափոխեք մեծ կաթսայի մեջ։ Համեմել աղով, ավելացնել շաքարավազ և պղպեղի հատիկներ։ Լցնել 100 մլ ջրի մեջ։ Եփել մարմանդ կրակի վրա 7 րոպե։
Քայլ 4
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղի կեսը։ Ավելացնել սոխը և տապակել մինչև ոսկեգույն դառնա՝ միջին ջերմության վրա: Ավելացնել գազար, ճակնդեղ և բուլղարական պղպեղ: Լցնել մնացած յուղը և 30 մլ քացախը։ Փակեք կաթսան։ Շոգեխաշել բանջարեղենը բորշի համար 20 րոպե։
Քայլ 5
Բորշը շարել չոր ստերիլիզացված բանկաների մեջ և կափարիչներով փակել: Շրջեք ծալված սրբիչի վրա և փաթեթավորեք տաք վերմակով: Թողեք, որ ամբողջովին սառչի։