Տատիկիս լեգենդար բաղադրատոմսով լապշա եմ պատրաստում․ Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 465

Տատիկիս լեգենդար բաղադրատոմսով լապշա եմ պատրաստում․ Ահա բաղադրատոմսը

Չեմ թաքցնի. ես ինձ խոհարարության վարպետ չեմ համարում։ Բայց տատիկս... Չեմ կարող հավատալ, որ նա գրեթե 90 տարեկան է, որովհետև նա այնքան կենսուրախ է, աշխույժ և նույնիսկ այդքան պատկառելի տարիքում տանում է բոլոր տնային գործերը։

Երբ մանուկ հասակում այցելում էի նրան, ճաշացանկում հաճախ էր ձվերով մակարոնի այս տապակը: Ես ​​վերջերս շատ էի ուզում տատիկիս համեղ ուտելիքներից պատրաստել, հատուկ պատրաստեցի, բաղադրատոմսը զարմանալիորեն հաջողված ստացվեց: 

 

Բաղադրիչներ․

400 գ մակարոնեղեն կամ արիշտա 

600 գ հավի ֆիլե 

8 ձու 

200 գ կարագ 

Կարևոր կետ կա՝ ավելի ցանկալի է օգտագործել տնական ձու։ Տատիկը միշտ ինքը լապշա էր պատրաստում, այն էլ՝ տնական։

Այսպիսով, արիշտան եփեք։ Կարող եք օգտագործել այլ մակարոնեղեն, ուտեստի համը կփոխվի, բայց չի վատանա։ Այս ուտեստի այնքան շատ տարբերակներ կան, որոնք կարող եք ստեղծել: 

50 գ կարագը հալեցնում ենք և խառնում եփած լապշայի հետ։ 

Հավի ֆիլեն կտրատել բարակ շերտերով, աղով համեմել և տապակել 15 րոպե։ 

Ձվերը հարել, բայց մի քիչ։ Լապշան խառնել հարած ձվի և հավի մսի հետ։ Համեմում ենք ըստ ճաշակի՝ աղ, աղացած սև պղպեղ։ Անուշաբույր խոտաբույսերը կարող են ավելորդ լինել և փոխել համը։

Պատրաստելու տապակը առատորեն յուղեք կարագով։

Լապշան լցնել կաթսայի մեջ և վրան դնել կարագի կտորներ: Ապա տեղափոխում ենք ջեռոց՝ 20 րոպե 230 աստիճանում, ապա 20 րոպե 200 աստիճանում։ 

Թողեք, որ մակարոնեղենը մի փոքր սառչի և հանեք կաթսայի միջից։ Դա անելու համար պարզապես անհրաժեշտ է շրջել կաթսան, և ահա պատրաստ է․



Մակարոն աղացած մսով, ձիթապտուղով և լոլիկով․ լիովին նորույթ և չտեսնված համ

Եթե ​​սառնարանում ունեք   տապակած կամ խաշած մսի  մնացորդներ, ինչպես նաև երշիկեղեն, ապա այս ընթրիքը միանշանակ ձեզ համար է: Մի քանի ձիթապտուղ, լոլիկ  և   մակարոնեղեն և այո, ձեզ հարկավոր է փոքր ինչ սխտոր։

Բաղադրիչներ
400 գ․ ցանկացած մակարոնեղեն,
400 գ․  երշիկ կամ մսի կտորներ,
1 բանկա (400 գ) ձիթապտուղ,
200 գ լոլիկ,
 սխտոր,  
40 գ կարագ,
20 գ բուսական յուղ,
աղ,
թարմ աղացած սև պղպեղ։

Պատրաստումը՝

 
Սկզբում մակարոնեղենը դնել եռման՝ մեծ (4-5 լ) կաթսայի մեջ եռացնել ջուրը, աղ, ավելացնել սպագետի, խառնել և եփել։


 
Հաջորդիվ կլպել սխտորը և կտրատել 4-5 մմ հաստությամբ շերտերով։ Լոլիկը կիսով չափ կտրատում ենք։
 
Երշիկի կամ մսի բոլոր մնացորդները կտրատել փոքր մասերի բաժանելով։

 
Խորը տապակի մեջ տաքացնել  խառնուրդը, ավելացնել սխտորը և եփել  թույլ կրակի վրա 3 րոպե։ Ավելացնում ենք մսի ու երշիկի մնացորդները, դնում կրակին և    տապակում 2-3 րոպե։



Ավելացնել ձիթապտուղ և մի քիչ սպագետտի ջուր և եփ գալ 3 րոպե:
 
Մակարոնեղենը քամում ենք քամիկով և դնում սոուսով թավայի մեջ։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել լոլիկ, պղպեղ, աղ և մատուցել։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը