Թոքերի ցանկացած խնդիր բուժելու ժողովրդական միջոց, որը օգտագործել են մեր տատիկները
Չոր հազը սովորաբար պահպանվում է նույնիսկ վարակի վերացումից շաբաթներ անց: Դրա համար կան բնական միջոցներ, որոնց տատիկները միշտ օգտագործել են։
Տատիկի ավանդական հազի միջոցը սոխի օգտագործմամբ
Սոխը հարուստ է ծծմբով։ Այս ծծմբի պարունակությունը սոխին տալիս է հակաբիոտիկ և հակասեպտիկ հատկություններ, որոնք սովորաբար օգտագործվում են բնության բժիշկների կողմից որպես ներքին և արտաքին օգտագործման համար տնային միջոց: Դարեր շարունակ սոխը օգտագործվել է որպես միակ միջոց, որը կարողացել է սպանել գրիպի վարակը, և շատ ընտանիքներ սերնդեսերունդ են փոխանցել բաղադրատոմսերը:
Բաղադրիչներ
½ կգ կարմիր կամ մանուշակագույն սոխ
350 մլ բնական մեղր
2 միջին չափի կիտրոն և մեկ բաժակ լոռամիրգ կամ ազնվամորի
Կեղևազատեք և լվացեք սոխը, կիտրոններից հանեք սերմերը։ Կտրել սոխն ու կիտրոնը, ապա ավելացնել մեղրը, հատապտուղները և հարել։ Պահպանեք ապակե տարայի մեջ՝ սառնարանում։
Օգտագործեք 2-3 թեյի գդալ յուրաքանչյուր ուտելուց առաջ։ Կրկնեք ընթացակարգը, մինչև ձեր թոքերը լավանան:
Մեկ այլ տատիկի միջոց բրոնխիտի դեմ՝ սև բողկով
Սև բողկը հակամանրէային ազդեցություն ունի, խթանում է լորձաթաղանթները և նվազեցնում քթի գերբնակվածությունը։ Արդյունքում, սա այն իդեալական է դարձնում ընդհանուր մանրէաբանական վարակների նկատմամբ դիմադրողականությունը բարելավելու համար: Հատկապես, ինչպիսիք են մրսածությունը, կոկորդի ցավը, ականջի վարակները: Օգտագործվում է նաև մրսածության, հազի և բրոնխիտի դեպքում։
Նվազեցնում է բերանի խոռոչի և կոկորդի ցավն ու այտուցը (բորբոքումը), ինչպես նաև շնչուղիների բորբոքումները, օրինակ՝ բրոնխիտը։ Սև բողկի օշարակը համով է, շատ հեշտ է ընդունել և չունի կողմնակի ազդեցություններ և հեշտ է պատրաստել։
Գերազանց խորխաբեր միջոց վերին շնչուղիների հիվանդությունների համար։ Սա երեխաների և մեծահասակների բրոնխիտի, չոր և քրոնիկ հազի լավագույն ապացուցված միջոցն է։ Պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ընդամենը երկու բաղադրիչ՝ սև բողկ և մեղր։
Եթե մեղր չունեք կամ ալերգիա ունեք, կարող եք շաքարավազ օգտագործել, բայց օրգանական՝ շաքարեղեգից։ Բայց ավելի լավ է մեղր օգտագործել։
Այս օշարակը պետք է պատրաստեք երեկոյան, որպեսզի կարողանաք այն օգտագործել հաջորդ օրը։
Բողկը լավ լվացեք և թողեք, որ չորանա։ Կտրեք ներքևի փոքր հատվածը, որպեսզի այն ուղիղ մնա:
Կտրեք վերևը, որը մեզ ավելի ուշ պետք կգա:
Բողկի վրա անցք անել՝ պատերը թողնելով 2-3 սմ հաստությամբ, մեջը դնել 3-4 ճաշի գդալ մեղր, որպեսզի կեսից ավելին դատարկ լինի։ Եթե դուք ալերգիա ունեք մեղրից, ապա ավելացրեք 4 ճաշի գդալ շաքարավազ։
Վերևից ծածկեք կտրված կտորով: Թողեք գիշերը մնա:
Մեծահասակները՝ 1 ճաշի գդալ օրական 4-5 անգամ, ուտելուց մի քանի րոպե առաջ։
Երեխաներ՝ 1 թեյի գդալ օրական 4-5 անգամ ուտելուց առաջ։
Ամբողջ օշարակն օգտագործում եք ամբողջ օրվա ընթացքում։ Երեկոյան նույն բողկին ավելացրեք մեղր։ Նույն բողկը կարելի է օգտագործել առավելագույնը 2-3 անգամ։
Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ շաքարախտով հիվանդ մարդիկ և երեխաները չպետք է մեծ քանակությամբ մեղր ուտեն, քանի որ դա կարող է ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել:
Այս տնական օշարակն արագ կբուժի չոր և համառ հազը, բրոնխիտը։ Այն նաև կօգնի ձեզ հեռացնել խորխը թոքերից։ Այն շատ համեղ է, և երեխաները հաճույքով են ընդունում։
Ցանկացած առողջական խնդրի դեպքում, ինքնաբուժությամբ մի զբաղվեք, հարցրեք բժշկի կարծիքը։ Կայքում տեղ գտած նյութը կրում է տեղեկատվական բնույթ։