Տարբերվող և շատ համեղ պելմենների բաղադրատոմս ՝ առանց մսի

Դիտումներ 299

Տարբերվող և շատ համեղ պելմենների բաղադրատոմս ՝ առանց մսի

Բաղադրամասեր․

Ձու մեկ հատ

Ջուր 100 մլ

Աղ

Ցորենի ալյուր

Շամպինիոններ (կամ ցանկացած այլ թարմ սունկ)

Սոխ

Կարագ

Աղ (0,5 թեյի գդալ)

Թթվասեր (ըստ ցանկության)

Կանաչիներ (ըստ ցանկության)

 



Սկսեք խմորը պատրաստելուց։ Ձուն լվանալ սննդամթերքի համար հարմար օճառով, չորացնել սրբիչով կամ անձեռոցիկով և կոտրել առանձին տարայի մեջ։ Ավելացնել աղ և հարել պատառաքաղով կամ հարիչով։ Ավելացնել աղ, սենյակային ջերմաստիճանի ջուր և հարել մինչև հարթ լինի։

Ամանի մեջ լցրեք ալյուրը և մեջտեղում տեղ բացեք։

Ձվի-ջրի խառնուրդը լցնել ալյուրի անցքի մեջ և խառնել։ Անպայման ավելացրեք հեղուկ բաղադրիչը չորին, և ոչ հակառակը։ Այսպիսով, խմորը կստացվի ամենահաջողը:

Երբ գդալով հունցելը դժվարանում է, սկսեք դա անել ձեր ձեռքերով։ Խմորը մանրակրկիտ հունցել։

Խմորը պետք է լինի մի փոքր առաձգական, բայց ձեռքերին չկպչող։ Խմորը ծածկեք բամբակյա սրբիչով կամ պոլիէթիլենային թաղանթով, որպեսզի այն չչորանա: Թողնել հանգստանա 15-20 րոպե։ Դրանից հետո նրա հետ ավելի հեշտ կլինի աշխատել։

Մինչ խմորը հանգստանում է, պատրաստում ենք միջուկը։ Մաքրել սոխը, լվանալ և կտրատել փոքր խորանարդի տեսքով։ Այսպիսով այն արագ կեփվի, իսկ միջուկն ավելի միատարր կլինի։

Մաքրել սունկը, լվանալ և կտրատել նույնպես, ինչ սոխը, որպեսզի միջուկն ավելի միատարր լինի։

Միջուկը տապակելու համար վերցրեք առնվազն 18 սմ տրամագծով տապակ, որպեսզի տեղավորվի ամբողջ միջուկը։ Տաքացրեք այն միջին ջերմության վրա: Լցնել կարագը և հալեցնել միջին ջերմության վրա՝ երբեմն խառնելով։ Ավելացնել կտրատած սոխը։ Եփել՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով, մինչև սոխը սկսի ոսկեգույն դառնալ։

Սոխի մեջ ավելացնել սունկը և տապակել մինչև խոնավությունը գոլորշիանա։ Եթե ​​դուք ունեք սառեցված սունկ, ապա ավելի շատ խոնավություն կլինի, համապատասխանաբար, տապակելու ժամանակը կավելանա։ Վերջում մի քիչ աղ ենք անում ու խառնում ենք, որ աղն ամբողջությամբ լուծվի, միջուկը հավասարապես համեմվի։ Ամբողջովին սառեցրեք։

 



Անցեք պելմենների պատրաստմանը: Խմորը ալյուրով ցրված աշխատանքային մակերեսի վրա գրտնակում ենք 0,3-0,5 սմ հաստությամբ շերտով, կաղապարով կտրում ենք 4-6 սմ տրամագծով պելմենիների համար նախատեսված կլոր բլիթներ: Պատրաստում ենք պելմենի չափի: Պարզապես նկատի ունեցեք, որ եթե չափից դուրս մեծացնեք, ձեզ ավելի շատ միջուկ կպահանջվի, և դուք կարող եք լրացուցիչ խմոր ստանալ:

Շրջանակների կենտրոնում դնել սնկի միջուկը։

Պելմենիների ծայրերը միացրեք։

Նույնը արեք մնացած խմորի և միջուկի հետ։ Պելմենի պատրաստման համար վերցրեք բավական ընդարձակ տապակ, 2/3-ը լցրեք ջրով։ Թեթև աղով համեմեք և հասցրեք եռման աստիճանի: Պելմենին թաթախեք եռացող ջրի մեջ, զգուշորեն (տնական պելմենիների խմորը բավականին նուրբ է և հեշտ պատռվող) բարձրացրեք դրանք գդալով։ Դրանից հետո կրակը մի փոքր իջեցրեք եւ եփեք 3-4 րոպե։

 

 



Ամենաընթերցվածը