Տանը պատրաստեք գինի․ Զարմացրեք ձեր հյուրերին
Դիտումներ 510
Ելակի մուրաբայից գինի պատրաստելն ամենևին էլ դժվար չէ. ձեզ հարկավոր կլինի հենց մուրաբան, ջուրը 1։1 հարաբերակցությամբ և մի քիչ չամիչ։ Գործընթացը երկար է, բայց չի պահանջում հատուկ խոհարարական հմտություններ։
Ելակի մուրաբան, որը նախատեսված է գինի պատրաստելու համար, լցնել համապատասխան չափի տարայի մեջ, ավելացնել չամիչը, լցնել ջրի մեջ և քաղցր զանգվածը մանրակրկիտ խառնել։
Կափարիչով ծածկել և դնել տաք սենյակում խմորման համար, որը պետք է տեւի 10-12 օր։ Այս ժամանակից հետո հատապտուղների զանգվածը կբարձրանա մակերես:
Քամեք խմորված հեղուկը ֆիլտրի կտորի միջով: Լցնել ֆիլտրացված հեղուկը մաքուր անոթի մեջ (իդեալականում՝ ապակե շշում)։
Տեղադրեք անոթը լույսից հեռու և թողեք այնտեղ խմորման համար:
Պատրաստի երիտասարդ գինին կրկին զտեք և լցրեք տարաների մեջ վերջնական պահպանման համար, որոնցում այն դեռ պետք է հասունանա 1,5-2 ամիս։
Ելակի ջեմից պատրաստված տնական գինին ունի քաղցր համ և հատապտուղների զարմանալի բույր:
Ամենաընթերցվածը