Տանը պատրաստեք գինի․ Զարմացրեք ձեր հյուրերին

Դիտումներ 510

Տանը պատրաստեք գինի․ Զարմացրեք ձեր հյուրերին

Ելակի մուրաբայից գինի պատրաստելն ամենևին էլ դժվար չէ. ձեզ հարկավոր կլինի հենց մուրաբան, ջուրը 1։1 հարաբերակցությամբ և մի քիչ չամիչ։ Գործընթացը երկար է, բայց չի պահանջում հատուկ խոհարարական հմտություններ։

 

 

 

Ելակի մուրաբան, որը նախատեսված է գինի պատրաստելու համար, լցնել համապատասխան չափի տարայի մեջ, ավելացնել չամիչը, լցնել ջրի մեջ և քաղցր զանգվածը մանրակրկիտ խառնել։

 



Կափարիչով ծածկել և դնել տաք սենյակում խմորման համար, որը պետք է տեւի 10-12 օր։ Այս ժամանակից հետո հատապտուղների զանգվածը կբարձրանա մակերես:

 

 

Քամեք խմորված հեղուկը ֆիլտրի կտորի միջով: Լցնել ֆիլտրացված հեղուկը մաքուր անոթի մեջ (իդեալականում՝ ապակե շշում)։

 



Տեղադրեք անոթը լույսից հեռու և թողեք այնտեղ խմորման համար: 

Պատրաստի երիտասարդ գինին կրկին զտեք և լցրեք տարաների մեջ վերջնական պահպանման համար, որոնցում այն ​​դեռ պետք է հասունանա 1,5-2 ամիս։

Ելակի ջեմից պատրաստված տնական գինին ունի քաղցր համ և հատապտուղների զարմանալի բույր:



Ամենաընթերցվածը