Սխտորը դատարկ ստամոքսի վրա հսկայական օգուտ է կանանց մարմնի համար
Այս բուժիչ միջոցն ունի բազմաթիվ հատկություններ, որոնք արգելակում են տարբեր հիվանդությունների զարգացումը։
Սխտորը Կենտրոնական Ասիայի բույս է, որտեղ դարեր շարունակ օգտագործվել է այլընտրանքային բժշկության մեջ: Նրա բուժիչ օգուտները հայտնի են եղել Հնդկաստանի և Հին Եգիպտոսի հասարակություններում մ.թ.ա. 3 հազար տարի առաջ:
Ամեն անցնող դարի ընթացքում այս միջոցը սկսեց տարածվել աշխարհով մեկ՝ և՛ որպես խոհարարական բաղադրիչ, և՛ որպես բազմաթիվ հիվանդությունների բուժում։ Տարբեր մշակույթներ արագ հայտնաբերեցին նրա հատկությունները, և այն լայնորեն օգտագործվեց որպես արտաքին և ներքին առողջական խնդիրների բուժում:
Սխտորի հրաշագործ հատկությունների մասին տեղեկություններն ու խորհուրդները փոխանցվել են սերնդեսերունդ։ Տարիների ընթացքում սխտորը դարձել է նաև անթիվ գիտական ուսումնասիրությունների առարկա, որոնք միանշանակ հաստատել են նրա բուժիչ ուժը:
Այսօր սխտորը համարվում է ուժեղ բնական հակաբիոտիկ, որը կարող է պայքարել և ոչնչացնել տարբեր վարակների և հիվանդություններ առաջացնող միկրոօրգանիզմների դեմ: Ապացուցված է նաև, որ այն օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը, օգնում է բուժել ռևմատիզմը, ստամոքսի, մաշկի և նյարդային համակարգի հիվանդությունները, էներգիա է ավելացնում և այլն:
Ինչու՞ պետք է սխտոր ուտել դատարկ ստամոքսին.
Չնայած սխտորը կարելի է ուտել օրվա տարբեր ժամերին, բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ դրա բնական օգուտներից օգտվելու լավագույն ժամանակը առավոտն է:
Սխտորի հիմնական առավելությունը օրգանիզմը մաքրելու նրա կարողությունն է, հեռացնելով տոքսինները և մարմնում կուտակված բոլոր չմարսված մնացորդները:
Ամեն օր դատարկ ստամոքսին սխտոր ուտելը կարող է երկարաժամկետ պաշտպանել օրգանիզմը տարբեր առողջական խնդիրներից և հիվանդություններից, ինչպիսիք են քաղցկեղի, շաքարախտի կամ դեպրեսիայի որոշ տեսակներ:
Սխտորի ազդեցությունն օրգանիզմի վրա.
Սխտորը հակաօքսիդանտների և սնուցիչների արժեքավոր աղբյուր է, որոնք ամրացնում են իմունային համակարգը՝ դրանով իսկ կանխելով վարակներն ու հիվանդությունները:
Ուստի դատարկ ստամոքսին սխտոր ուտելը երաշխավորում է օրգանիզմի բարձր իմունիտետը։ Մարմինը կկարողանա պատշաճ կերպով արձագանքել վիրուսների, բակտերիաների, սնկերի կամ այլ տեսակի միկրոօրգանիզմների հարձակումներին:
Հարկ է նշել, որ սխտորի բուժիչ ուժի 100%-ով օգտագործելու համար այն պետք է օգտագործել հում վիճակում։ Եփած վիճակում այն պահպանում է իր հատկությունների մոտ 90%-ը։ Հում սխտորի համը կարող է տհաճ լինել, սակայն արժե նրա բուժիչ հատկությունները համից վեր դասել։
Սխտորի միջոցով հեռացրեք գորտնուկները, սև կետերը և տարիքային բծերը
Խնդրում ենք խոսել ձեր բժշկի կամ մաշկաբանի հետ ձեր մաշկի վրա առաջացած գոյացությունների մասին՝ նախքան դրանցից որևէ մեկը տանը հեռացնելը:
Գորտնուկը հեռացնելու համար.
Թարմ սխտոր. Մի պճեղ սխտորը մանրացրեք, քսեք գորտնուկին և ծածկեք վիրակապով։ Թողեք մնա երեսուն րոպե, ապա մանրակրկիտ լվացեք գորտնուկը: Կրկնեք սա օրական երկու անգամ առնվազն մեկ շաբաթ կամ մինչև գորտնուկը չորանա և ընկնի:
Վիտամին C. Մանրացրեք մի քանի վիտամին C հաբեր մի բաժակապնակում և ավելացրեք մեկ թեյի գդալից պակաս ջուր: Խառնեք փոշին և հեղուկը, որպեսզի ստացվի մածուկ: Ստացված խառնուրդը քսեք գորտնուկներին և ծածկեք վիրակապով։ Վիտամինի բարձր թթվայնությունը կարող է այրոցի սենսացիա առաջացնել, բայց դա արագ կանցնի։ Կրկնել ամեն օր։
Խալը հեռացնելու համար.
Գերչակի յուղ (խմորի սոդայի հետ): Մի պտղունց սոդա խառնեք մի քանի կաթիլ գերչակի յուղի հետ և քսեք այս խառնուրդը խլուրդին: Թող չորանա մի քանի ժամ։ Կրկնեք սա օրը երկու անգամ մեկ ամսվա ընթացքում։
Արքայախնձորի հյութ. այս մեթոդը չի հեռացնում ձեր խալերը: Փոխարենը հյութը թեթևացնում է դրանց մեջ առկա պիգմենտը։ Մի փոքրիկ բամբակյա շվաբր թրջեք արքայախնձորի հյութի մեջ և ամրացրեք խալին։ Դա արեք օրական առնվազն երկու անգամ՝ առնվազն երկու շաբաթվա ընթացքում:
Կոմեդոնները (սև կետերը) հեռացնելու համար.
Դարչին. Խառնեք մեկական թեյի գդալ դարչինի փոշի և կիտրոնի հյութ: Այս խառնուրդը քսեք դեմքին տասնհինգ րոպե, ապա լվացեք։
Վարսակի ալյուր. մեկ թեյի գդալ մեղրը և չորս լոլիկի հյութը խառնեք ամանի մեջ, ապա ավելացրեք վարսակի ալյուրը, ապա մածուկը քսեք դեմքին։ Տասնհինգ րոպե հետո լվանալ տաք ջրով։ Կրկնեք ամեն օր՝ մաշկը առողջ պահելու համար։
Տարիքային բծերը հեռացնելու համար.
Մասուրի եթերայուղ. Դուք կարող եք այս յուղը քսել ինքնուրույն կամ որպես մաշկի խնամքի այլ միջոցների մաս: Համոզվեք, որ ձեր մաշկը խոնավ է, ապա մի քանի կաթիլ մասուր քսեք ձեր տարիքային բծերին: Մեկ-երկու րոպե մանրակրկիտ քսեք այն մաշկին:
Խորդենի յուղ. Խորդենի յուղը, ինչպես վարդի ազդրը, պարունակում է նաև հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են նվազեցնել տարիքային բծերը: Անկախ նրանից, թե դուք նախընտրում եք ձիթապտղի յուղ, թե կոկոսի յուղ, խառնեք մեկ թեյի գդալը հինգ կաթիլ խորդենի յուղի հետ: Քնելուց առաջ եթերային յուղերով մերսեք դեմքը՝ ուշադրություն դարձնելով ձեր տարիքային բծերին։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։