Սխտորի օղի, որը կարող եք օգտագործել վիրուսներից պաշտպանվելու, ինչպես նաև կոկտեյլներ պատրաստելու համար
Բաղադրամասեր․
- Սխտոր
- Օղի
- Անանուխ (10 թարմ տերև ըստ ցանկության)
Մաքրել սխտորը կեղևից։ Լվացեք սխտորի պճեղները սառը, հոսող ջրի տակ: Մի անտեսեք այս ընթացակարգը, լավ արդյունքի համար մթերքները պետք է մաքուր լինեն։
Այնուհետև սխտորը պետք է մանրացնել: Իհարկե, այն ավելի արագ է սեղմվում մամլիչով, բայց ցանկացած թուրմ պետք է զտվի ։ Մանրացված սխտորը լցնել ապակե տարայի մեջ և լցնել օղի, լավ խառնել։
Օղին պետք է ամբողջությամբ ծածկի սխտորը: Ալկոհոլի գոլորշիացումը կանխելու համար տարայի վրա ծածկեք ցելոֆանով, ապա պինդ փակեք կափարիչը։ Թողնել թրմվի մութ տեղում՝ սենյակային ջերմաստիճանում 10 օր։ 2-3 օր հետո մի մոռացեք թափահարել։
Ներկա թուրմը քամեք շղարշի մի քանի շերտերով, լցրեք շշի մեջ և թողեք սառնարանում 4 օր։ Այնուհետև ընդունել օրական 3 անգամ՝ ուտելուց կես ժամ առաջ, 10 կաթիլ՝ ավելացնելով 1 ճ.գ. կաթ. Թուրմն ընդունվում է որպես տոնուսային խառնուրդ, մաքրում է արյունատար անոթները, լավացնում նյութափոխանակությունը։