Սուրբ Ծննդյան սեղանին պարտադիր այս համեղ աղցանն էլ ներառեք․ Բաղադրատոմսում կա նաև ճակնդեղ և նուռ
Բաղադրությունը․
Ճակնդեղ - 2 հատ
Խնձոր - 1 հատ
Նուռ - 1 հատ
Ռուկոլա – 1 բուռ
Շվեյցարական chard – 2 բուռ(ներ)
Ձիթապտղի յուղ - 30 մլ
Կիտրոնի հյութ – 2 ճ/գ.
Աղ - համ
Սեւ պղպեղ - համ
Թխելու ժամանակը կախված է ընտրված ճակնդեղի չափից, այն կարող է տատանվել մեկ ժամից մինչև մեկուկես ժամ: Թխել 200 աստիճանում։
Ճակնդեղների պատրաստությունը ստուգելու համար պարզապես ծակեք դրանք դանակով կամ փայտե շամփուրով:
Երբ ճակնդեղը լիովին պատրաստ է, հանում ենք ջեռոցից ու մի կողմ թողնում, որ սառչի։ Այնուհետև ճակնդեղը մաքրում ենք և ըստ ցանկության կտրատում, ցանկության դեպքում կարող եք քերիչով անցկացնել քերիչով:
Խնձորը կեղևից հանում ենք, հետո նաև մանր կտրատում։ Աղցանն ավելի կոկիկ և ախորժելի տեսք ունի, եթե դրա բաղադրիչները մոտավորապես նույն չափի են: Ուստի խորհուրդ եմ տալիս խնձորը կտրատել մոտավորապես նույն կտորներով, ինչ ճակնդեղը։
Պատրաստում ենք սոուս աղցանի համար։ Կիտրոնի հյութը խառնել ձիթապտղի յուղի հետ։ Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Ամեն ինչ լավ խառնել և թափահարել, մինչև դառնա էմուլսիա (գրեթե)։
Կտրեք նուռը կիսով չափ, որպեսզի ավելի հեշտ լինի հանել հատիկները։
Խառնել մանր կտրատած ճակնդեղն ու խնձորը և համեմել սոուսով։
Տեղադրել ճակնդեղի և ռուկոլայի տերևների վրա:
Աղցանի վրա շաղ տալ նռան հատիկները։
Սա, անկասկած, թթու-քաղցր նռան համեղ համադրություն է ճակնդեղի յուրահատուկ Հարմար է նաև պահքի ճաշացանկի համար։
Ամենաառողջարար, համեղ և դիետիկ 3 աղցանների բաղադրատոմսերը
Ձեզ հարկավոր է․
500 գ եղինջի տերևներ
50 գ մաղադանոս և սամիթ
4 պճեղ սխտոր
1-2 հատ ընկույզ
3-4 ճ.գ բուսական յուղ
1 ճ.գ կիտրոնի հյութ, աղ
Եղինջները ողողել, տրորել գրտնակով։ Բուսայուղին խառնել ճզմած սխտոր և աղ, խառնուրդը ավելացնել եղինջին՝ մանրացրած սամիթի և մաղադանոսի, ինչպես նաև մանրացրած ընկույզի հետ, ցողել կիտրոնի հյութով։
Բաղադրատոմս 2․
1 բաժակ մանր կտրատած եղինջ
1 փոքր ճակնդեղ
2 պճեղ սխտոր
Ճակնդեղը լվանալ և քերել, սխտորը մանրացնել։ Եղինջները 1 ժամ թրմեք սառը ջրում, ապա մանրակրկիտ լվացեք, մանր կտրատեք, խառնեք ճակնդեղի և ճզմած սխտորի հետ։ Ավելացնել մայոնեզը և աղը՝ ըստ ճաշակի։
Բաղադրատոմս 3․
Եղինջ, թրթնջուկ, մաղադանոս, սամիթ, կանաչ սոխ - 20-ական գրամ
սխտոր - 2 գ
ձիթապտղի յուղ, աղ՝ ըստ ճաշակի
Եղինջը գրտնակով տրորել։ Բոլոր կանաչիները մանր կտրատել, ավելացնել մանրացված սխտորը, աղը, ձիթապտղի յուղը։