Սուրբ Ծննդյան սեղանին պարտադիր այս համեղ աղցանն էլ ներառեք․ Բաղադրատոմսում կա նաև ճակնդեղ և նուռ

Դիտումներ 487

Սուրբ Ծննդյան սեղանին պարտադիր այս համեղ աղցանն էլ ներառեք․ Բաղադրատոմսում կա նաև ճակնդեղ և նուռ

Բաղադրությունը․

Ճակնդեղ - 2 հատ

Խնձոր - 1 հատ

Նուռ - 1 հատ

Ռուկոլա – 1 բուռ

Շվեյցարական chard – 2 բուռ(ներ)

Ձիթապտղի յուղ - 30 մլ

Կիտրոնի հյութ – 2 ճ/գ.

Աղ - համ

Սեւ պղպեղ - համ

 

Թխելու ժամանակը կախված է ընտրված ճակնդեղի չափից, այն կարող է տատանվել մեկ ժամից մինչև մեկուկես ժամ: Թխել 200 աստիճանում։

Ճակնդեղների պատրաստությունը ստուգելու համար պարզապես ծակեք դրանք դանակով կամ փայտե շամփուրով:

Երբ ճակնդեղը լիովին պատրաստ է, հանում ենք ջեռոցից ու մի կողմ թողնում, որ սառչի։ Այնուհետև ճակնդեղը մաքրում ենք և ըստ ցանկության կտրատում, ցանկության դեպքում կարող եք քերիչով անցկացնել քերիչով:

Խնձորը կեղևից հանում ենք, հետո նաև մանր կտրատում։ Աղցանն ավելի կոկիկ և ախորժելի տեսք ունի, եթե դրա բաղադրիչները մոտավորապես նույն չափի են: Ուստի խորհուրդ եմ տալիս խնձորը կտրատել մոտավորապես նույն կտորներով, ինչ ճակնդեղը։

Պատրաստում ենք սոուս աղցանի համար։ Կիտրոնի հյութը խառնել ձիթապտղի յուղի հետ։ Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Ամեն ինչ լավ խառնել և թափահարել, մինչև դառնա էմուլսիա (գրեթե)։

Կտրեք նուռը կիսով չափ, որպեսզի ավելի հեշտ լինի հանել հատիկները։

Խառնել մանր կտրատած ճակնդեղն ու խնձորը և համեմել սոուսով։

Տեղադրել ճակնդեղի և ռուկոլայի տերևների վրա:

Աղցանի վրա շաղ տալ նռան հատիկները։

Սա, անկասկած, թթու-քաղցր նռան համեղ համադրություն է ճակնդեղի յուրահատուկ Հարմար է նաև պահքի ճաշացանկի համար։

 



Ամենաառողջարար, համեղ և դիետիկ 3 աղցանների բաղադրատոմսերը

Ձեզ հարկավոր է․

500 գ եղինջի տերևներ

50 գ մաղադանոս և սամիթ

4 պճեղ սխտոր

1-2 հատ ընկույզ

3-4 ճ.գ բուսական յուղ

1 ճ.գ կիտրոնի հյութ, աղ

 

 

 

Եղինջները ողողել, տրորել գրտնակով։ Բուսայուղին խառնել ճզմած սխտոր և աղ, խառնուրդը ավելացնել եղինջին՝ մանրացրած սամիթի և մաղադանոսի, ինչպես նաև մանրացրած ընկույզի հետ, ցողել կիտրոնի հյութով։

Բաղադրատոմս 2․

1 բաժակ մանր կտրատած եղինջ

1 փոքր ճակնդեղ

2 պճեղ սխտոր



Ճակնդեղը լվանալ և քերել, սխտորը մանրացնել։ Եղինջները 1 ժամ թրմեք սառը ջրում, ապա մանրակրկիտ լվացեք, մանր կտրատեք, խառնեք ճակնդեղի և ճզմած սխտորի հետ։ Ավելացնել մայոնեզը և աղը՝ ըստ ճաշակի։

 

Բաղադրատոմս 3․

Եղինջ, թրթնջուկ, մաղադանոս, սամիթ, կանաչ սոխ - 20-ական գրամ

 

 

սխտոր - 2 գ

ձիթապտղի յուղ, աղ՝ ըստ ճաշակի

Եղինջը գրտնակով տրորել։ Բոլոր կանաչիները մանր կտրատել, ավելացնել մանրացված սխտորը, աղը, ձիթապտղի յուղը։



Ամենաընթերցվածը