Սուրբ Ծննդյան հնդկահավ բրնձով, ընկույզով և սալորաչիրով

Դիտումներ 786

Սուրբ Ծննդյան հնդկահավ բրնձով, ընկույզով և սալորաչիրով

Պահանջվող բաղադրիչները.

  • Հնդկահավ - 6-7 կգ.
  • Բրինձ - մի բաժակ
  • Խնձոր, սալորաչիր, ընկույզ - 500-ական գրամ։
  • Թթվասեր - մի բաժակ
  • Սև պղպեղ, աղ
 


Խաշել բրինձը պատրաստելուց մեկ օր առաջ։ Կեղևազատել խնձորները, հանել միջուկը, կտրատել շերտերով։ Սալորաչիրից հանեք կորիզները և կտրատեք: Ընկույզը կտրատել տարբեր չափերի փշրանքների։

Լցոնման համար պատրաստված բաղադրիչները միացնում ենք ընդհանուր ամանի մեջ, մի քիչ աղ ենք անում, խառնում։

 

 

Խնձորի ընկույզի միջուկը խառնել բրնձի հետ։

Հնդկահավը մանրակրկիտ լվացեք, հեռացրեք փետուրները, եթե կան:

Թռչնի մեջ լցրեք բրնձի միջուկով։ Կարել փորը խոհանոցային թելով։

 


Թխելու թերթիկը յուղով քսել, դնել պատրաստի հնդկահավը։

Լցրեք թթվասերը՝ համեմված աղով և պղպեղով։ Դրա շնորհիվ թռչնի մսի վրա ձևավորվում է զարմանալի փխրուն կեղև։ Բայց եթե ցանկանում եք լավացնել արդյունքը, խառնուրդի մեջ ավելացրեք մեկ գդալ մայոնեզ և մի կտոր կարագ։

 

 

Թխել հնդկահավը 2,5 ժամ 180-200° C ջերմաստիճանում: Ժամաչափի ազդանշանից հետո ստուգեք մսի պատրաստությունը։ Դա անելու համար միսը ծակեք երկար շամփուրով: Եթե ​​հնդկահավը լավ եփվի, հյութը պարզ կլինի։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել թխելու ժամանակը:



Ամենաընթերցվածը