Սուրճը և թեյը խմել շաքարով թե առանց շաքարի․ Ո՞րն է ավելի առողջարար
Պարզվում է՝ առանց շաքարի թեյ կամ սուրճ խմելու սովորությունն այնքան էլ առողջարար չէ։ Իրականում, այս ըմպելիքները քաղցր պատրաստելն օգնում է ուղեղին աշխատել: Այս մասին պատմել է բնագետ Բորիս Սկաչկոն։
Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին, որն ակտիվացնում է ուղեղի գործունեությունը։ Եթե դուք «աշխուժացնեք» օրգանիզմը կոֆեինով, բայց դրան չտաք այս սնունդը, դա ոչ մի լավ բանի չի հանգեցնի։
Մարդու մարմնի ամբողջ արյունը պարունակում է մոտ երկու ճաշի գդալ շաքար: Եթե նրա պաշարները չհամալրվեն, շատ համակարգեր կմնան «սոված դիետայի վրա»։
Իսկ թեյին կոնկրետ երբ շաքարավազ են ավելացնում, տարբերություն կա։ Դա պետք է արվի գարեջուր պատրաստելիս: Շաքարի օպտիմալ քանակությունը նույնքան է, որքան թեյի տերեւները։ Եվ, իհարկե, պետք է միայն թարմ եփած թեյ խմել, քանի որ դրա որոշ նյութեր շատ արագ օքսիդանում են։