Սուրճի միայն մեկ հավելումը կբարելավի մարսողությունը, կվերացնի այրոցը, փքվածությունը և կօգնի ձեզ հանգստանալ. Լավագույն շունչը թարմացնող միջոց, որը կօգնի ձեզ նիհարել

Դիտումներ 6686

Սուրճի միայն մեկ հավելումը կբարելավի մարսողությունը, կվերացնի այրոցը, փքվածությունը և կօգնի ձեզ հանգստանալ. Լավագույն շունչը թարմացնող միջոց, որը կօգնի ձեզ նիհարել

Հիլն աշխարհի ամենաթանկ և արժեքավոր համեմունքներից մեկն է։ Հնդկաստանում այն ​​կոչվում է դրախտի հատիկ՝ հանքանյութերի, վիտամինների, մանրաթելերի, ածխաջրերի, սպիտակուցների և ճարպերի, ինչպես նաև արժեքավոր եթերայուղերի մեծ պարունակության համար։

Համեմունքի համն ու հոտը կծու այրող են։ Այն օգտագործվում է խոհարարության, կոսմետոլոգիայի, օծանելիքի, արոմաթերապիայի, դիետոլոգիայի և գիրության դեմ պայքարում։

Ժողովրդական բժշկության մեջ հիլն օգտագործում են մրսածության, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների բուժման, ճարպագեղձերի աշխատանքը նորմալացնելու և նյարդային համակարգը հանգստացնելու համար։

Եթե առավոտյան թեյին կամ նույնիսկ սուրճին պարբերաբար մի քանի հատիկ հիլ և մի քիչ դարչին ավելացնեք, կարող եք արագ նվազեցնել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը և արագացնել նյութափոխանակության գործընթացները:

Յուրաքանչյուր ոք, ով չունի գաստրիտ կամ խոց, կարող է իրեն թույլ տալ կարմիր պղպեղ ավելացնել հիլի և դարչինի մեջ։ Նման տանդեմը կմաքրի տոքսիններն ու կեղտերը։

Իհարկե, պետք չէ մոռանալ թեթև ֆիզիկական ակտիվության մասին և չարաշահել անպիտան սնունդը։

Համեմունքն առանձնահատուկ համ է հաղորդում մսին ​​և ձկանը։ Այն նաև ավելացնում են տաք ըմպելիքներին՝ մեխակի, եղերդակի, կարմիր պղպեղի, անանուխի, կոճապղպեղի հետ միասին, որոնք ուժեղացնում են դրա գործողության ազդեցությունը։ Այս բոլոր համեմունքները կարող են օգտագործել նույնիսկ շաքարախտով հիվանդ մարդիկ։

Հիլն ընդհանրապես չի համակցվում բուսական յուղի հետ, այն չեզոքացնում է հիլի բոլոր օգտակար հատկությունները։

Ամեն ինչ լավ է չափի մեջ։ Դուք կարող եք օրական ընդունել ոչ ավելի, քան մեկ ճաշի գդալ աղացած հիլ:



Այս 3 մթերքները կարող են փոխարինել սուրճին

Այս ըմպելիքի հանրաճանաչությունը մեծապես պայմանավորված է սուրճի խթանիչ ուժով, որն անմիջականորեն ազդում է նյարդային համակարգի վրա՝ ձեզ ավելի զգոն դարձնելով։

Սուրճի օգտագործումը կարող է ազդել նաև կորտիզոլի մակարդակի վրա: Սա խաթարում է որոշ հանքանյութերի, օրինակ՝ երկաթի կլանումը:

Այդ իսկ պատճառով մենք կառաջարկենք սուրճի մի քանի այլընտրանք, որոնք կարող են ձեզ էներգիա տալ առանց այդքան անցանկալի հետևանքների։

Մատչա

Ինչպես սուրճը, այնպես էլ մատչան հարուստ է կոֆեինով, բայց մի կարևոր տարբերությամբ. Երբ խմում եք մեկ բաժակ մատչա, կոֆեինն ավելի դանդաղ է ներծծվում՝ շնորհիվ ձեր բաղադրության մեջ պարունակվող ամինաթթվի:

Ի տարբերություն սուրճի, որը ձեզ էներգիա է տալիս խմելուց հետո, մատչան ապահովում է ավելի կայուն և երկարատև էներգիա: Ոչ միայն դա, մատչան նաև լի է հակաօքսիդանտներով և այս առումով համարվում է կանաչ թեյի գերազանցում:

 



Մատե

Այս բույսից պատրաստված թեյն ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ։ Օրինակ՝ խոլեստերինի և արյան գլյուկոզայի մակարդակի իջեցում: Այն ունի նաև հակատարիքային ազդեցություն և օգնում է քաղցկեղի որոշ տեսակների դեմ պայքարում և օգնում է նիհարել։

Հիշեք, որ այս բույսը նույնպես հարուստ է կոֆեինով, բայց սուրճի նկատմամբ մեծ առավելություն ունի։ Խոտաբույսերում առկա երկու միացություններ համագործակցում են կոֆեինի հետ՝ խթանող ազդեցություն ստեղծելու համար:

 

 

 

 

Կանաչ թեյ

Կանաչ թեյը նույնպես պարունակում է կոֆեին, բայց ավելի փոքր չափաբաժիններով: Նրանց համար, ովքեր զգայուն են կոֆեինի նկատմամբ, կանաչ թեյը կարող է հիանալի այլընտրանք լինել:

Բացի այդ, հակաօքսիդանտներով հարուստ թեյը պայքարում է բորբոքման դեմ և ապացուցված է, որ օգնում է կանխել արյան անոթների սեղմումը: Թեյի օգտագործումը կապված է ինսուլտի և սրտի հիվանդությունների, ինչպես նաև ուղեղի առողջության զգալիորեն ցածր ռիսկի հետ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը