Սուպեր օգտակար հիշեցում համեմունքների մասին. ինչ ավելացնել որտեղ
Յուրաքանչյուր իրեն հարգող տնային տնտեսուհի իր խոհանոցում ունի մեկից ավելի բանկա համեմունքներ, իսկ երբեմն դրանք լինում են տասնյակներով... ինչպե՞ս չշփոթվել ու հիշել, թե ինչն է ամենալավը այդ ուտեստին համընկնում: Հենց սրա համար է նախատեսված մեր այսօրվա հիշեցումը:
ՄՍԻ ՀԱՄԱՐ՝ կարմիր, սև, բուրավետ պղպեղ կամ մեխակ, ուրց, չաման, քրքում, սոխ, օրեգանո։
ԹՌՉՆԱՄՍԻ ՀԱՄԱՐ՝ ուրց, սուսամբար, խնկունի, եղեսպակ, ուրց, ռեհան:
ՁԿԱՆ ՀԱՄԱՐ՝ դափնու տերեւ, սպիտակ պղպեղ, կոճապղպեղ, բուրավետ պղպեղ, սոխ, համեմ, չիլի պղպեղ, մանանեխ, սամիթ, ուրց:
ԳՐԻԼԻ ՀԱՄԱՐ՝ կարմիր պղպեղ, բուրավետ պղպեղ, հիլ, ուրց, մարջորամ, մշկընկույզ և մածուկ, չաման, կոճապղպեղ, չիլի պղպեղ:
ԿԱՂԱՄԲԻ ՀԱՄԱՐ՝ համեմ, սամիթ, չաման, սև մանանեխի հատիկ։
ԿԱՐՏՈՖԻԼԻ ՀԱՄԱՐ՝ համեմ և քրքում։
ԼՈԲԱԶԳԻՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ՝ չաման, կոճապղպեղ, պղպեղ, նարդոս, անանուխ և համեմ:
ՄՍԻ ՄԱՐԻՆԱԴՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ՝ դափնու տերեւ, գիհի (մարինադներին ավելացնում են հատապտուղներ, երբ որսի միսը և ձուկը պատրաստում են), սամիթի ճյուղեր՝ բողբոջներով, ծաղիկներով կամ սերմերով։
ՄՐԳՆԵՐԻ, ՀՅՈՒԹԵՐԻ, ԿՈՄՊՈՏՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ՝ դարչին, մեխակ, կոճապղպեղ, անիսոն, հիլ:
Համեմունք, որը կայունացնում է արյան շաքարի մակարդակը։ Ավելի քան 4 տարի իմ շաքարը նորմալ է:
Դարչինը նվազեցնում է ծոմ պահելու գլյուկոզայի մակարդակը և նվազեցնում է ուտելուց հետո ներծծվող գլյուկոզայի պարունակությունը։ Բացի այդ, այն բարելավում է ինսուլինի նկատմամբ զգայունությունը և կանխում քաշի ավելացումը:
Այս կախարդական համեմունքը կարող է օգնել ձեզ նիհարել և կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը:
-
Պաշտպանում է շաքարախտից
-
Օգնում է ինսուլինի զգայունությանը
-
Կառավարում է արյան շաքարի մակարդակը
-
Հակաբակտերիալ ազդեցություն ունի
-
Հակասնկային ազդեցություն ունի
-
Հզոր հակաօքսիդանտ է
-
Հակաբորբոքային հատկություն ունի
-
Պաշտպանում է սրտի հիվանդություններից
-
Կանխարգելում է քաղցկեղը
Թեև դարչինը ուղղակիորեն չի այրում ճարպը, այն նպաստում է քաշի կորստին մարմնի վրա իր հզոր ազդեցության շնորհիվ: Այդ իսկ պատճառով դարչինը խիստ խորհուրդ է տրվում բոլոր նրանց, ովքեր ցանկանում են նիհարել։
Հետազոտության համաձայն՝ դարչինը նվազեցնում է արյան մեջ գլյուկոզայի քանակը ուտելուց հետո։ Ուսումնասիրությունները նաև ցույց են տվել, որ դարչինը նվազեցնում է ծոմ պահելու գլյուկոզի մակարդակը գրեթե 29%-ով։
Ձեր ամենօրյա կերակուրներին դարչին ավելացնելը կարող է զգալիորեն բարելավել ձեր զգայունությունը ինսուլին հորմոնի նկատմամբ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։