Ստամոքսի խոցի բուժումը ժողովրդական միջոցներով. Շատ քիչ բաղադրիչ է ձեզ հարկավոր
200 գրամ մանրացված պրոպոլիսը 3 օր թրմեք սենյակային ջերմաստիճանում` 100 մլ 70% սպիրտով։ Պարբերաբար թափահարեք շիշը և քամեք թուրմը։ Ընդունել 20 կաթիլ տաք ջրով օրական 2-3 անգամ ուտելուց 1 ժամ առաջ։
Ստամոքսի խոցը բուժվում է սպիրտով (կամ օղիով): Խմեք 50 մլ ալկոհոլ դատարկ ստամոքսին, իսկ 15 րոպե հետո ուտել 15 գրամ կարագ և 1 հում ձու, դրանից հետո 30 րոպե ոչ մի սնունդ մի ընդունեք։ Բուժման կուրսը 2 շաբաթ է։
1/2 բաժակ ալոեի աղացած տերևները խառնել 1 բաժակ հատիկավոր շաքարի հետ (կամ 3/4 բաժակ մեղր) և թողնել մութ տեղում 3 օր։ Խառնուրդին ավելացրեք 1 բաժակ բնական կարմիր գինի և ևս մեկ օր մթության մեջ պահեք։ Ընդունեք 1 ճ.գ. օրական 2-3 անգամ ուտելուց առաջ 1-2 ամիս։ Օգտագործեք ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի դեպքում։
Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը
Այն մթերքներից, որոնք մարդը ընտրում է իր սննդակարգի համար, կախված է նրա բարեկեցությունից։
Որոշ մթերքներ կարող են տարբեր հիվանդություններ հրահրել։
Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել պրոֆեսոր Արկադի Բեջանյանը։
Մասնագետը թվարկել է այն մթերքները, որոնք հանգեցնում են ստամոքսի քաղցկեղի.
Նրա խոսքով՝ առաջին հերթին պետք է հրաժարվել պահածոյացված եւ աղի մթերքներից։ Խոսքը ձիթապտղի, թթու կաղամբի, ծովատառեխի մասին է։
Պետք է զգույշ լինել ճարպերով հագեցած մթերքների նկատմամբ։ Օրինակ՝ կարագով ու մսով։
Ներկանյութերով և կոնսերվանտներով քաղցրավենիքները նույնպես կարող են առաջացնել ուռուցքաբանության վտանգ:
Դա կարող է լինել տարբեր քաղցրավենիքներ և գազավորված ըմպելիքներ։
Ցանկալի է բացառել տապակած մթերքները, ինչպես նաև հրաժարվել վատ սովորություններից։
Բեջանյանը խորհուրդ տվեց վերահսկել սննդակարգը և սննդակարգ ավելացնել առողջ սնունդ, թարմ մրգեր և բանջարեղեն։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։