Ստամոքս-աղիքային տրակտի և քաղցկեղի հետ կապված խնդիրներ. բժիշկը բացահայտել է լոլիկի և կարտոֆիլի վտանգավորությունը
Լոլիկը, կարտոֆիլը և սմբուկը պատկանում են այսպես կոչված սոլանին, որը կարող է վտանգավոր լինել մարդկանց համար
Մասնագետը բացատրեց, որ բանջարեղենի նախկինում նշված խումբը պարունակում է որոշակի միացություններ, որոնք հանգեցնում են փքվածության և տհաճության։
Ուստի նման բանջարեղենի չարաշահումը կարող է տարբեր խնդիրներ առաջացնել աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված։
Սա իր հերթին կարող է հանգեցնել փորկապության։ Նաև այս դեպքում, ինչպես բացատրեց բժիշկը, մեծանում են աղեստամոքսային տրակտի տարբեր հիվանդությունների, այդ թվում՝ քաղցկեղի զարգացման ռիսկերը։
Եթե նրանք սխալ մշակվեն կամ չափից շատ օգտագործվեն, դա կարող է թունավորման պատճառ դառնալ։
Այսպիսով, այն կարող է պարունակվել ինչպես սմբուկի, այնպես էլ չհասունացած լոլիկի մեջ։ Այն կարող եք գտնել նաև բողբոջած կարտոֆիլի պալարներում։
Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա արգելված է ձեզ լոլիկ ուտել
Բանջարեղենը բոլորի համար չէ, որ օգտակար է:
Սննդաբան Դարիա Ռուսակովան բացատրել է, որ գաստրոէնտերոլոգիական հիվանդություններով տառապողները պետք է իրենց սննդակարգից բացառեն լոլիկը։ Բանջարեղենը կարող է բացասաբար ազդել ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի վրա։
Լոլիկը համարվում է թթուներով հարուստ բանջարեղեն, և դրանք այն նյութերն են, որոնք կարող են խաթարել լորձաթաղանթի ամբողջականությունը և վատթարացնել սրացումը։
«Որոշ հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են հոդատապը, միզաթթվի մակարդակի բարձրացումը, միզաքարային հիվանդությունների դեպքում, խորհուրդ չի տրվում մեծ քանակությամբ լոլիկ ուտել»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Բժշկի խոսքով՝ բանջարեղենը փոխում է մեզի միջավայրը, ուստի կարող են քարեր առաջանալ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։