Սրտի, արյան անոթների, աղիների հիվանդությունների համար օգտակար ուտեստ, պաշտպանում է կաթվածից և քաղցկեղից
Մենք ձեզ առաջարկում ենք անսովոր համեղ աղցանի բաղադրատոմս, որը մեծ օգուտ կբերի ձեր առողջությանը և հաճույք կպատճառի համով և գույնով։
Բաղադրությունը․
1/2 կգ բրոկկոլի;
1/4 բաժակ թահին;
2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ;
1/3 թեյի գդալ Հիմալայան աղ;
1 պճեղ սխտոր;
1 ճաշի գդալ նուշ;
2 ճաշի գդալ սև և/կամ սպիտակ քնջութի սերմեր։
Կաթսայի մեջ միջին ջերմության վրա տապակել նուշը՝ մոտ 5 րոպե: Պարբերաբար թափահարեք այն, որպեսզի ընկույզները չայրվեն: Հեռացրեք կրակից և հովացրեք:
Կտրատված բրոկկոլիի վրա լցնել եռացրած ջուր, ապա սառած եռացրած ջուր։
Փոքր ամանի մեջ խառնեք թահինինը, ձիթապտղի յուղը, աղը և սխտորը: Կարող եք նաև ավելացնել ձեր սիրած համեմունքները և թարմ խոտաբույսերը:
Բրոկկոլին տեղափոխեք մեծ ափսեի մեջ և ցողեք թահինի և ձիթապտղի յուղի սոուսով: Շաղ տալ քնջութի սերմերով և կտրատած նուշով։ Բարի ախորժակ։
Աղցան վինեգրետի ամենահամեղ պատրաստման եղանակը
Բաղադրամասեր
-
5 հատ կարտոֆիլ,
-
2 հատ գազար,
-
2 հատ ճակնդեղ,
-
100 գ կանաչ գարոխ,
-
100 գ թթու կաղամբ,
-
3 հատ թթու վարունգ,
-
1 հատ սոխ, Աղ ըստ ցանկությամբ,
-
2 ճաշի գդալ բուսական յուղ,
-
աղացած սև պղպեղը՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
-
Գազարը, ճակնդեղը և կարտոֆիլը խաշել մինչ եփվելը։ Մաքրել կեղևից և կտրատել փոքր կառակուսիկների։ Հնարավոր է նաև թխել բոլոր բաղադրամասերը, նախորոք հատ - հատ փաթատելով ալյումինաթղթի մեջ։ Թխել 200 աստիճանում, մոտ 40 րոպե։
-
Սոխը և թթու վարունգը կտրատել ավելի փոքր կառակուսիկների, քան բանջարեղենը։ Կաղամբը բարակ կտրատել, այնպես, որ համար լինի խառնել աղցանում։
-
Միացնել բոլոր բաղադրամասերը, ավելացնել ձեթ, աղ, պղպեղ և խառնել։