Սրտաբանը պատմել է, թե ինչ է կատարվում անոթների հետ աղ ուտելուց կես ժամ հետո
Բնակչության մեկ քառորդը մահանում է շրջանառու համակարգի և սրտի հիվանդությունների պատճառով։
Սրտաբան Օլեգ Վարֆոլոմեևը MedicForum կայքին բացատրել է, որ սրտի հիվանդությունը տարածված է, որն առաջանում է պատերի երկայնքով ճարպային նյութերի նստեցման հետևանքով զարկերակների նեղացման հետևանքով։
Սա պետք է բուժվի: Մասնագետը նշեց, որ աղը մեծապես բարձրացնում է զարկերակային ճնշումը, քանի որ այն ստիպում է օրգանիզմում ջուր պահել։ Ավելորդ հեղուկը ճնշում է արյան անոթների պատերին: Աղը կարող է լուրջ խնդիրներ առաջացնել սրտի և արյան անոթների հետ՝ ուտելուց գրեթե անմիջապես հետո։
Այս համեմունքի մեծ քանակությունը ուտելուց հետո հանգեցնում է անոթների լայնացման։ Սակայն չափավոր քանակությամբ աղ ուտելը կարող է զգալիորեն նեղացնել զարկերակները, ինչը ազդում է սրտանոթային համակարգի առողջության վրա: