Սրտաբանը անվանել է սովորություններ, որոնք 50 տարեկանում հետո առողջ են պահում ձեր սիրտը

Դիտումներ 958

Սրտաբանը անվանել է սովորություններ, որոնք 50 տարեկանում հետո առողջ են պահում ձեր սիրտը

Կանոնավոր ֆիզիկական ակտիվությունը հատկապես կարևոր է 50 տարեկանից բարձր մարդկանց սրտի առողջության պահպանման համար: Այս մասին հայտնում է SM-Clinic կլինիկայի սրտաբանության դոկտոր Անաստասիա Ֆոմիչևան։

-Խոսքը վերաբերում է աերոբիկ վարժություններին, ինչպիսիք են քայլելը, լողը, հեծանվավազքը, որոնք պետք է կատարել ամեն օր 30-60 րոպե, շաբաթական առնվազն 5 անգամ։ Հիմնական բանը ավելի շատ շարժվելն է և նստած ժամանակի կրճատումը: Չպետք է մոռանալ նաև մաքուր օդում զբոսանքների մասին,- ընդգծել է Ֆոմիչևան։

Նա նաև ընդգծեց առողջ սնվելու կարևորությունը։ Նրա առաջարկությունների համաձայն՝ նախընտրելի է հետևել միջերկրածովյան սննդակարգին, հագեցված ճարպերը փոխարինել չհագեցած ճարպերով, ավելացնել բջջանյութով հարուստ բուսական մթերքների օգտագործումը և շաբաթը մեկ անգամ սննդակարգում ներառել ճարպային ձուկ (բնական օմեգա ստանալու համար): Խորհուրդ է տրվում նաև սահմանափակել աղի և պարզ ածխաջրերի ընդունումը:

Բժիշկը խրախուսում է թողնել ծխելը կամ փորձել նվազեցնել օրական ծխախոտի քանակը:

Կարևոր է սովորել, թե ինչպես հաղթահարել սթրեսային իրավիճակները, պարբերաբար հանգստանալ կամ անցնել այլ գործունեության: Իհարկե, առողջ քունը մեծ նշանակություն ունի՝ օրական առնվազն 7 ժամ, քանի որ օրգանիզմին ժամանակ է պետք ռեսուրսները վերականգնելու համար։ Մի մոռացեք բժիշկների հետ պարբերական բժշկական զննումների մասին, որոնք կօգնեն բացահայտել և վերահսկել սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի գործոնները»,- ընդգծել է Ֆոմիչևան։



Այս բանջարեղենի շնորհիվ բուժվել է սիրտս, կարգավորվել ամեն ինչ և նիհարել եմ 21 կգ

Երուսաղեմի արտիճուկը հայտնի արևածաղկի մերձավոր ազգականն է: Այն  մեծ օգուտներ է բերում օրգանիզմին: Մասնագետները պարզել են, որ Երուսաղեմի արտիճուկը ամենադիմացկուն բույսն է տարբեր տեսակի վնասակար նյութերի նկատմամբ։ 

Այն բարձրացնում է իմունիտետը և բարելավում արյունը, նվազեցնում արյան ճնշումը և շաքարի մակարդակը արյան մեջ, նորմալացնում է ստամոքսի աշխատանքը։ Բոլոր օգտակար նյութերը պահպանելու համար Երուսաղեմի արտիճուկը, իհարկե, ավելի լավ է ուտել հում վիճակում՝ ավելացնելով աղցանների մեջ։

 


Երուսաղեմի արտիճուկի օշարակը՝
•  Նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը
•  Հեռացնում է այտուցը, օգտակար է հիպերտոնիկ հիվանդների համար
•  Ամրացնում է սիրտն ու մկանները

•  Վերականգնում է խանգարված նյութափոխանակությունը
•  Վերացնում է այրոցը և լավացնում մարսողությունը, վերացնում հակաբիոտիկների ընդունման հետևանքները
•  Հեռացնում է ավելորդ աղերն ու վնասակար միացությունները օրգանիզմից



Երուսաղեմի արտիճուկի օշարակը հեշտ է պատրաստել տանը։ Դրա համար այն պետք է լավ լվանալ, մաքրել և մանրացնել բլենդերով։ Ստացված զանգվածից քամել հյութը և տաքացնել մինչև 50 աստիճան։ Պահպանեք այս ջերմաստիճանը 5-7 րոպե, ապա հանեք կրակից և թողեք սառչի։
Կրկնել տաքացումը ևս 3-4 անգամ, մինչև հեղուկը թանձրանա, սառեցման վերջին փուլում ավելացնել կիտրոնի հյութ՝ ըստ ճաշակի։Խմեք 1 ճ.գ. օշարակ՝ նախաճաշից մեկ ժամ առաջ և ընթրիքից մեկ ժամ հետո:

 


Օշարակի օգտագործումը արագացնում է ածխաջրերի և ճարպերի նյութափոխանակությունը՝ դրանով իսկ նպաստելով քաշի կորստին։ 
Ավելորդ կիլոգրամները աստիճանաբար կհալվեն, քանի որ նյութափոխանակությունը լավանում է, բայց առաջին արդյունքները կնկատեք արդեն 15 օր անց։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը