Սրտաբանի խորհուրդը՝ կերեք արյունը նոսրացնող այս 6 մթերքները

Դիտումներ 6005

Սրտաբանի խորհուրդը՝ կերեք արյունը նոսրացնող այս 6 մթերքները

Ինչպես նվազեցնել արյան մածուցիկությունը

Առաջին. Աստիճանաբար թողեք ծխելը: Պահպանեք ձեր քաշը և խմեք շատ մաքուր ջուր, բացի կոմպոտներից և հյութերից:

Երկրորդ. Ձեր սննդակարգը լրացրեք արյունը նոսրացնող մթերքներով՝ հարուստ սալիցիլաթթուով, օմեգա-3 ճարպաթթուներով, յոդով և վիտամին E-ով:

Ո՞ր մթերքներն են նվազեցնում արյան մածուցիկությունը.

1. Ձիթապտղի յուղ

Այս առողջարար մթերքը պարունակում է օմեգա-3 ճարպաթթուներ և վիտամին E, որոնք նրբորեն նոսրացնում են արյունը։

 

 



2. Հատապտուղներ

Ելակը, լոռամիրգը, ազնվամորին և կեռասը սալիցիլաթթվով հարուստ հատապտուղներ են։ 

3. Կոճապղպեղ

 

 

Բացի արյունը նոսրացնող միջոց լինելուց, կոճապղպեղը նաև նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը և արագացնում նյութափոխանակությունը: Այն պետք է զգուշությամբ ընդունվի առիթմիա և արյան բարձր ճնշում ունեցող մարդկանց մոտ:

4. Ընկույզ

Օրական մի բուռ ընկույզ ուտելով՝ դուք նոսրացնում եք արյունը և զգալիորեն նվազեցնում սրտի և անոթային հիվանդությունների վտանգը: Դրանք սալիցիլատների, վիտամին E-ի և օմեգա ճարպաթթուների աղբյուր են։

 



5. Դարչին

Դարչինը գործում է մարմնի վրա որպես հզոր հակամակարդիչ, և այս ամենը շնորհիվ կումարինի իր բաղադրության մեջ: Նաև այն ունակ է իջեցնել արյան ճնշումը, թեթևացնել բորբոքումները և նվազեցնել ուռուցքների զարգացումը։

 

 

6. Սխտոր

Այս մթերքի օգնությամբ մեր տատիկները պաշտպանվել են սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից։ Այն նվազեցնում է արյան մեջ «վատ» խոլեստերինի մակարդակը և ճարպային կուտակումներում դրա օքսիդացման հնարավորությունը, ինչպես նաև նորմալացնում է արյան ճնշումը։ Այն նաև նվազեցնում է արյան մածուցիկությունը՝ նվազեցնելով արյան մակարդուկներ առաջացնելու նրա ունակությունը։ 

 

 



Ամենաընթերցվածը