Սրտաբան Վարֆոլոմեևը հիպերտոնիկ հիվանդների համար լավագույն մթերքներն անվանել է, որոնք վերահսկում են ճնշումը

Դիտումներ 1398

Սրտաբան Վարֆոլոմեևը հիպերտոնիկ հիվանդների համար լավագույն մթերքներն անվանել է, որոնք վերահսկում են ճնշումը

Ինչ վերաբերում է արյան ճնշման ավելի լավ վերահսկմանը, ապա սրտաբանը մի քանի առաջարկություններ է տալիս:

Տարբեր մթերքներում հայտնաբերված ճարպի որոշակի տեսակը կարող է բարելավել սրտանոթային առողջությունը:

«Օմեգա-3 ճարպերը կարող են օգնել պահպանել առողջ սրտանոթային համակարգը և կարող են նվազեցնել սրտի կաթվածի և ինսուլտի ռիսկը: Ապացուցված է, որ դրանք օգնում են կառավարել սրտի կաթվածի և ինսուլտի հետ կապված ռիսկի գործոններից շատերը», - ասում է սրտաբան Օլեգ Վարֆոլոմեևը:
Սա ներառում է «խոլեստերինի և տրիգլիցերիդի մակարդակների հավասարակշռում, արյան ճնշման վերահսկում և սրտի հաճախության կարգավորում»:
Omega-3 ճարպերը երկար շղթայով պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ են: Դրանք անհրաժեշտ են մարդու առողջության համար, ինչը նշանակում է, որ մենք պետք է դրանք ստանանք սննդի միջոցով կամ ընդունենք որպես հավելումներ, քանի որ մեր օրգանիզմը չի կարող դրանք արտադրել:

Օմեգա-3 ճարպաթթուների երեք հիմնական տեսակ կա.
Ալֆա լինոլենաթթու (ALA)
Էյկոզապենտաենաթթու (EPA)
Docosahexaenoic թթու (DHA):

DHA-ն և EPA-ն հայտնաբերված են յուղոտ ձկներում, ինչպիսիք են սաղմոնը, սկումբրիան, ծովատառեխը, սարդինան և անչոուսը:
ALA-ն հանդիպում է բույսերի աղբյուրներում: Չիայի սերմերը և ընկույզը լավ աղբյուրներ են, սակայն կտավատի սերմը մեր սննդակարգում օմեգա-3-ի ամենահարուստ բուսական աղբյուրներից մեկն է:
Օմեգա-3 ճարպաթթուները ոչ միայն օգտակար են սրտանոթային առողջության համար, այլև ճարպերը «կարևոր են հորմոնալ հավասարակշռությունը պահպանելու համար»:



Խորհուրդ ենք տալիս փորձել այս բաղադրատոմսը և պարբերաբար օգտագործել այն՝ արյունը մաքրելու և հիպերտոնիայից ազատվելու համար

Հետազոտությունների համաձայն՝ բնական բաղադրիչների այս համադրությունը արդյունավետ է արյան մեջ ճարպը, հատկապես LDL և HDL խոլեստերինը կարգավորելու համար:

Այս խառնուրդը հիանալի կերպով կվերացնի առիթմիան, արյան բարձր ճնշումը և կբարելավի արյան և ավշային շրջանառությունը: Սա ձեզ կտա էներգիա և ուժ, որն անհրաժեշտ է ծանր և ֆիզիկական աշխատանքի համար:

Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ այս խառնուրդի կանոնավոր օգտագործումը կարող է լուծել քրոնիկական հոգնածության, անհանգստության և դեպրեսիայի խնդիրները։

Այս համադրությունը մեծ ազդեցություն է ունենում խրոնիկական սթրեսի վրա 3 շաբաթ կանոնավոր օգտագործումից հետո։

Խառնուրդը պարունակում է 182 տարր, որոնք օգտակար են օրգանիզմի առողջության համար և հատկապես հակաօքսիդանտների բարձր կոնցենտրացիայի առկայություն, որոնք կանխում են քաղցկեղի և այլ լուրջ հիվանդությունների զարգացումը:

 



Բաղադրությունը․

300 գ թահին (քունջութի սերմերից պատրաստված մածուկ)

300 գ բնական մեղր

Մթերային խանութներում կարող եք գտնել պատրաստի թահին:

Դուք կարող եք պատրաստել թահին՝ տան պայմաններում.

Թահինի բաղադրությունը

1 բաժակ քնջութի սերմեր

2 ճաշի գդալ ձեթ (հիմնականում օգտագործվում է քունջութի, ձիթապտղի կամ արևածաղկի ձեթ)

Բաղադրիչները լցնում ենք բլենդերի մեջ և հարում ենք մինչև հարթ զանգված ստանաք: Թահինը պատրաստ է։

 

 

Թահինը և մեղրը խառնում ենք ամանի մեջ։ Խառնելու ընթացքում կարող եք ձեր ճաշակով ավելացնել մի բուռ կտրատած ընկույզ, նուշ, պիստակ կամ պնդուկ։ Խառնուրդը լցնել ապակե տարայի մեջ և պահել սառնարանում 1-1,5 ամիս։

Եղեք չափավոր այս խառնուրդի օգտագործման մեջ, քանի որ այն հզոր էներգետիկ և վիտամինային ռումբ է:

Երեխաներին բավական է օրական 1 թեյի գդալ, մեծերին՝ 1-2 ճաշի գդալ, բայց ոչ ավելին։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը