Սրանով կվերանան այս առողջական խնդիրները՝ կրծքավանդակի ցավ, հոդացավ, դեղնախտ, գազեր, արյունահոսություն, կոլիկ, դաշտանային խնդիրներ, ատամի ցավ, մրսածություն, գրիպ և այլն
Քրքումի օգտագործումն օգնում է ազատվել բազմաթիվ առողջական խնդիրներից՝ կրծքավանդակի ցավ, հոդացավ, դեղնախտ, գազեր, արյունահոսություն, կոլիկ, դաշտանային խնդիրներ, ատամի ցավ, մրսածություն, գրիպ և այլն։
Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ քրքումի հակաբորբոքային ազդեցությունը շատ ավելի բարձր է, քան շատ այլ հակաբորբոքային դեղամիջոցների ազդեցությունը:
Քրքումի բուժիչ հատկությունները լայնորեն կիրառվում են նաև բուժելու համար`
– Աղիների բորբոքում, ինչպիսին է խոցային կոլիտը
- Քրոնի հիվանդություններ
- Արթրիտ
- Կիստոզ ֆիբրոզ
- Ալցհեյմերի հիվանդություն
- Վատ խոլեստերին
- Կաթված
-Քաղցկեղ
Մեր առողջության համար քրքումն օգտագործելու բազմաթիվ եղանակներ կան, հրավիրում ենք ձեզ ծանոթանալ դրանց մասին.
1. Ցավ հոդերի, պարանոցի, մեջքի ստորին հատվածում, ծնկների շրջանում
Հիմալայան աղը խառնեք քրքումի հետ 1։2 հարաբերակցությամբ։
Այնուհետև ավելացրեք մի քիչ ջուր, որպեսզի ստացվի հարթ մածուկ։
Դրանից հետո մածուկը քսեք ցավոտ հատվածին և թողեք, որ այն մնա 20 րոպե։
Կրկնեք ընթացակարգը ամեն օր երեկոյան՝ քնելուց առաջ։
2. Բուժեք փոքր կտրվածքները
Վերքին քսեք քրքումի փոշի, ապա ամրացրեք այն շղարշով կամ վիրակապով։
3. Երիտասարդացրեք ձեր մարմինը
Պատրաստեք քրքումով թեյ և ավելացրեք մեղր կամ կոճապղպեղ՝ համը բարելավելու համար։
4. Վերացրեք ստամոքսի ցավը
Թեյ պատրաստեք քրքումով, սև պղպեղով և մեղրով։ Խմեք 100-ական մլ՝ օրը երեք անգամ։
5. Բուժում է այրոցը
Պատրաստեք քրքումով թեյ և խմեք օրական 1-2 անգամ։
6. Պայքար թեփի դեմ
Խառնեք կոկոսի յուղը և քրքումը և քսեք գլխամաշկին։ Թողնել 15 րոպե և լվանալ տաք ջրով և շամպունով։
Դարչինը և քրքումը շատ օգտակար են, բայց եթե այսպես օգտագործեք, ապա անդառնալի հետևանքներ կառաջացնեն ձեր առողջության համար
Սննդաբան Օլեսյա Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում պատմել է, թե ինչպես հայտնի համեմունքները կարող են վնասել ձեր առողջությանը։
Դարչինն ու քրքումը համարվում են չափազանց օգտակար համեմունքներ առողջության համար։ Օրինակ՝ դարչինը կապված է արյան շաքարի մակարդակի իջեցման հետ, իսկ քրքումի հիմնական բաղադրիչը՝ կուրկումինը, հայտնի է որպես հզոր հակաօքսիդանտ, որը պայքարում է բորբոքման դեմ:
Բայց բժիշկ Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում զգուշացրել է, որ համեմունքները նույնպես կարող են վտանգավոր լինել, հատկապես, երբ դրանք սխալ են օգտագործվում։ Խոսելով դարչինի հնարավոր վտանգների մասին՝ բժիշկը նշեց, որ խանութներում սովորաբար վաճառվում է էժան տարբերակը, որի արտադրության հիմքը ծառի կեղևն է։ Դարչինի այս տեսակը հայտնի է որպես «կասիա»։
Լուկաշենկովան ընդգծել է, որ կասիայի կեղևի համեմունքը մեծ չափաբաժիններով օգտագործելը վտանգավոր է։ Կումարինի բարձր չափաբաժինները երկարատև օգտագործման դեպքում կարող են թունավոր ազդեցություն ունենալ լյարդի վրա: Օրական ոչ ավելի, քան մեկ թեյի գդալ կասիայի կեղևի համեմունք պետք է օգտագործվի։
Նաև, ըստ մասնագետի, որոշ դեպքերում օրգանիզմը, կումարինի նկատմամբ զգայունության բարձրացման պատճառով, կարող է կտրուկ արձագանքել դրան. այս դեպքում որովայնի ցավի, սրտխառնոցի և այրոցի հետ մեկտեղ առաջանում են գլխացավեր, մաշկային և աղեստամոքսային խնդիրներ:
Ինչ վերաբերում է քրքումին, ապա այս համեմունքն անվտանգ չէ հղիների համար՝ արգանդի տոնուսը խթանելու ունակությամբ։
«Սուր և քրոնիկ հեպատիտով, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցով տառապողներին խորհուրդ չի տրվում քրքում ավելացնել սննդի մեջ»,- պարզաբանել է փորձագետը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։