Սրանք այն մթերքներն են, որոնք բարելավում են հեմոգլոբինը

Դիտումներ 453

Սրանք այն մթերքներն են, որոնք բարելավում են հեմոգլոբինը

Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները հիշեցրել են, թե ինչ մթերքներ պետք է ներառել սննդակարգում՝ հեմոգլոբինի նորմալ մակարդակը պահպանելու համար։

Բժիշկները առաջին տեղում դնում են կենդանական ենթամթերքները՝ լյարդը, երիկամները և փայծաղը:

«Դրանք պարունակում են բավականաչափ երկաթ, որն ավելի արդյունավետ է ներծծվում, քան բուսական սննդի միկրոտարրերը: Խոզի լյարդն ամենահայտնին է, քանի որ այն ունի ամենաբարձր երկաթի պարունակությունը, ասում են մասնագետները:

Երկաթի երկրորդ աղբյուրը ձուկն ու ծովամթերքն են։ Մասնագետների կարծիքով՝ հատկապես օգտակար են խեցեմորթները, որոնք ոչ միայն աջակցում են, այլեւ լրացնում են օրգանիզմում վատնված երկաթը։

Ռոսպոտրեբնադզորի մասնագետները որպես միկրոէլեմենտների արժեքավոր աղբյուրներ են անվանել նաև ձուն, հնդկաձավարը, քինոան, ոլոռը, սպանախը, ծաղկակաղամբը, բրոկկոլին, սերմերը և ընկույզը։ Այնուամենայնիվ, բժիշկները զգուշացրել են, որ բուսական մթերքներից երկաթը շատ ավելի վատ է ներծծվում և ավելի ցածր կոնցենտրացիաներում:

Միկրոտարրերի կլանումը բարելավելու համար նրանք խորհուրդ են տվել խուսափել կալցիումով և երկաթով հարուստ սննդից, օրական ոչ ավելի, քան 30 գրամ բջջանյութ օգտագործել, ինչպես նաև թեյ և սուրճ խմել ուտելիքի միջև, այլ ոչ թե ճաշի ժամանակ:



Պարզ և առողջարար աղանդեր ՝ հնդկաձավարով, որը նոսրացնում է արյունը, բարձրացնում հեմոգլոբինը, մաքրում անոթները խոլեստերինից

Հնդկաձավարն իսկապես բարձրացնում է հեմոգլոբինի կոնցենտրացիան։ Ինչպես նաև ասկորբին և ֆոլաթթուների մակարդակը, որոնք ապահովում են երկաթի լավ կլանումը և նոսրացնում արյունը։ Դրական է ազդում արյունաստեղծման գործընթացի վրա, մաքրում է արյան անոթները խոլեստերինից, նորմալ է պահում շաքարի մակարդակը և պաշտպանում ամբողջ սրտանոթային համակարգը հիվանդություններից։

 

 

Իսկ բժիշկներն ասում են, որ առողջ հացահատիկային կերակրատեսակների կանոնավոր օգտագործումը ակտիվացնում է արյան կարմիր բջիջների արտադրությունը։ Դուք կնկատեք, թե ինչպես կբարելավվի ձեր հոգե-հուզական վիճակը դրա պատճառով, ձեր տեսքը կբարելավվի, և ձեր մաշկը թարմ կլինի:

​Ահա հրաշալի բաղադրատոմսը.

1 բաժակ հնդկաձավարը մանրացրեք սրճաղացով։

Առանձին աղացրեք 1/3 բաժակ կտավատի սերմերը - լցնել դրանք 7 ճ.գ.դ. ջրի մեջ։

Վերցրեք 200 գրամ խուրմա, հանեք կորիզը (կամ անմիջապես գնեք առանց դրանց), ինչպես նաև մեկ ժամ թրջեք ջրի մեջ։



Այնուհետև միացրեք թրջած խուրմաները, աղացած հնդկաձավարը և կտավատի սերմերը և հարեք հարիչով մինչև հարթ լինի։

Ընթացքում խառնեք մի քանի ճաշի գդալ կակաոյի փոշի, աղ և մեղր՝ ըստ ճաշակի։

Ցանկության դեպքում «խմորի» մեջ կարելի է մի քիչ վանիլ լցնել։ Զանգվածը թողնում ենք թրմվի, իսկ հետո տեղափոխում թաղանթի վրա և փաթաթում երշիկի տեսքով։ 

 

 

Պահեք սառնարանում, և կարող եք շրջանաձև կտրել և փորձել:

Նման աղանդերի մեջ ցանկացած ընդեղեն նույնպես գեղեցիկ տեսք կունենա, դրանք նաև հավելյալ առավելություններ կտան ուտեստին։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը