Սրանից վատ միս չես գտնի․ Հեռացրեք այն ձեր սննդակարգից, եթե ձեր առողջությունը կարևոր է ձեզ համար
Միս ուտել, թե ոչ, դա անձնական որոշում է: Ոմանք նախընտրում են խիստ բուսակերությունը և չեն կարողանում նույնիսկ սթեյք ուտելու մտքին տանել, իսկ մյուսները հաճույքով և կանոնավոր կերպով միս են ուտում։ Այնուամենայնիվ, եթե դուք ընտրեք միս, ապա գոնե դա առավել վնասակար չէ: Կարո՞ղ եք գուշակել, թե որն է։
Խոզի միսից վատ միս ուղղակի չկա։ Համեմատության համար, տավարի, գառան, թռչնի, եղնիկի և նապաստակի միսն ավելի էկոլոգիապես մաքուր և առողջ սորտեր են:
Ավաղ, հյութալի և շատ սիրված խոզի միսը բազմաթիվ հիվանդությունների աղբյուր է։ Եթե ցանկանում եք առողջ ապրել մինչև ծերությունը, ավելի լավ է այն ամբողջությամբ բացառեք ձեր սննդակարգից։
Խոզի միսը պարունակում է թունավոր բաղադրիչներ՝ ճարպեր, լորձ, հիստամիններ, վտանգավոր հորմոններ, նյութեր, որոնք փտում են աղիքներում։
Սա առաջացնում է վարակներ, մաշկային հիվանդություններ, արթրիտ, արթրոզ և նույնիսկ մարդու հորմոնալ մակարդակի փոփոխություններ: Գիտությունը շատ բան է բացատրում։
Խոզի միսը պարունակում է աճի հորմոն, որը խանգարում է մարդու օրգանիզմի համակարգված աշխատանքին։ Օտար հորմոնի ազդեցությամբ առաջանում են պաթոլոգիական պրոցեսներ՝ գիրություն, բարորակ ու չարորակ ուռուցքների բազմացում։
Խոզի միսը պարունակում է հիստամին, որը ալերգիա առաջացնող նյութ է: Ապենդիցիտը, ֆուրունկուլյոզի և խոլեցիստիտի զարգացումը, դերմատիտը, էկզեման մարմնի վրա հիստամինի ազդեցության հետևանքներն են։
Խոզի արյունը հարուստ է օնկոգեն նյութերով, հատուկ կարմիր արյան բջիջներով, որոնք գործում են որպես քաղցկեղի մարկեր:
Գրիպի վիրուսը շատ տարածված է երշիկի մեջ, որը մտնում է արտադրանքը կենդանու թոքերից: Խոզի մսի հաճախակի օգտագործումը հանգեցնում է գրիպի դեպքերի աճի:
Խոզի միսն ամենագեր միսն է և նպաստում է գիրացմանը, հատկապես, եթե դուք խոզի միս եք ուտում սթրեսի պայմաններում։
Խոզի միսը շատ թունավոր է, պարունակում է վտանգավոր քաղցկեղածին նյութեր և իր վնասակարությամբ չի զիջում ալկոհոլին ու ծխախոտին։ Կան ենթադրություններ, որ խոզի սեռական հորմոնները քաղցկեղածին են:
Մարդու և խոզի միսը կառուցվածքով շատ նման են, կան մի շարք անատոմիական և կենսաքիմիական ցուցանիշներ, որոնք նման են մարդկանց և խոզերի: Բայց խոզերը քիչ մկաններ եւ ոսկորներ ունեն, բայց շատ ճարպ եւ կապի հյուսվածքներ: Խոզերը հաճախ հիվանդանում են, եւ դուք երբեք չեք կարող լիովին վստահ լինել, արդյոք ուտում եք հիվանդ կամ առողջ կենդանու միս:
Խոզի մսի մեջ պարունակվող տոքսիններով անընդհատ թունավորումը սրտի հետ կապված խնդիրներ է առաջացնում և կարող է ինսուլտի պատճառ դառնալ։ Խոզի միս օգտագործող մարդու օրգանիզմում բարենպաստ միջավայր է ստեղծվում ախտածին բակտերիաների զարգացման համար։
Բոլոր հիվանդությունները պաշտպանական միջոցների մոբիլիզացիա են՝ ուղղված տոքսինների դեմ, օրգանիզմ ներթափանցող վնասների հետևանքով: Շատերը խոզի միսը համարում են զարմանալիորեն համեղ միս, բայց սա պարզապես դիետիկ սովորություն է, որը կարող է փոխվել: Եթե երեխան սովորեցնում է մանկուց ինչպես հարկն է ուտել, ապա կարող են խուսափել առողջական լուրջ խնդիրներ:
Տեսեք ինչ է տեղի ունենում ձեր օրգանիզմում, երբ խոզի ճարպ եք ուտում
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուշադրություն դարձնել կենդանական ծագման մթերքներին, որոնք կարող են անվտանգ օգտագործվել հիվանդությունների կանխարգելման և վարակների դեմ պայքարելու համար: Այդ մթերքներից մեկը թարմ խոզի ճարպն է:
Շատ լեգենդներ կան ճարպերի վտանգի մասին, որոնք հաճախ վախեցնում են այս մթերքը սիրող մարդկանց։ Այսօր մենք կհասկանանք հարցի բոլոր բարդությունները և կվերացնենք առասպելների մեծ մասը։
Խոզի ճարպը, ինչպես մյուս մթերքները, բացասաբար է անդրադառնում մարդու օրգանիզմի վրա միայն չափազանց մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում: Առողջ մարդկանց համար, ովքեր չեն տառապում աղեստամոքսային տրակտի, լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներից, ճարպը միայն օգուտ կտա։ Առողջ մարդու համար թարմ ճարպի օրական նորման օրական 10-30 գրամ է։
Ենթամաշկային ճարպը աներևակայելի օգտակար է մարմնի համար, քանի որ այն հալվում է մեր մարմնի ջերմաստիճանում: Հարկ է նշել, որ այն հակացուցված է լեղարտադրության հետ կապված խնդիրներով տառապող մարդկանց։
Ինչպես ցանկացած կենդանական արտադրանք, խոզի ճարպը պարունակում է խոլեստերին: Բայց դրա թիվն այնքան էլ մեծ չէ, որքան մենք կարծում էինք։ 100 գրամ թարմ ճարպը պարունակում է 70-100 միլիգրամ խոլեստերին։ Համեմատության համար՝ 100 գրամ տավարի երիկամները պարունակում են 1126 միլիգրամ խոլեստերին։
Բայց մի անհանգստացեք, եթե այս նյութի մեծ քանակություն պարունակող մթերք եք օգտագործել։ Բժիշկները վաղուց հաստատել են այն փաստը, որ արյան և հյուսվածքների մեջ խոլեստերինի քանակը քիչ է կախված նրանից, թե որքան եք ուտում:
Շատ ավելի կարևոր է խոլեստերինի նյութափոխանակությունը: Օրգանիզմը պետք է ստանա առավելագույն օգտակար նյութեր և դրանք ճիշտ վերամշակի։ Դրանում նրան կօգնեն թթուները, որոնք պարունակվում են ճարպի մեջ՝ լինոլիկ և արախիդոնիկ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։