Սպիտակուցային նախաճաշ շոկոլադի համով: Արագ, համեղ և առողջարար

Դիտումներ 537

Սպիտակուցային նախաճաշ շոկոլադի համով: Արագ, համեղ և առողջարար

Արժե պատրաստել այս սպիտակուցային նախաճաշը և վայելել դրա բոլոր առավելությունները: Չկա ավելի համեղ, ավելի լավ և հեշտ բան, այն նաև լի է սննդարար նյութերով և մեծ ներդրում է առողջության համար:

Այս սպիտակուցային նախաճաշի առավելությունները

Դուք այն մարդն եք, ով սիրում է օրը սկսել սպիտակուցներով լի հաճելի կերակուրով, որը կպահի ձեզ լիարժեք և ջերմ զգալ ստամոքսում և համտեսել գուրման դեսերտ:

Առավոտյան պատրաստեք այս կաթնային կոկտեյլը, և համը ձեզ կհիացնի։

Կակաոյի առավելությունները

Կակաոյի հատիկները պարունակում են բնական քիմիական նյութեր, որոնք կոչվում են ֆլավոնոիդներ: Հայտնի է, որ հակաօքսիդանտների այս տեսակը բարելավում է ընդհանուր առողջությունը և կարող է նաև նվազեցնել տարբեր հիվանդությունների ռիսկը:

Ֆլավոնոիդի մի տեսակ, որը կոչվում է անտոցիանիդին, առկա է կակաոյի հատիկների մեջ՝ էպիկատեխին կոչվող այլ միացությունների հետ միասին:

 

 

Այս միացությունները հզոր հակաօքսիդանտներ են: 2003 թվականին հրապարակված ուսումնասիրության արդյունքը, որտեղ հետազոտողները համեմատել են սև թեյի, կանաչ թեյի, կարմիր գինու և կակաոյի հակաօքսիդանտ հզորությունը: Պարզվել է, որ կակաոն ամենաբարձր հակաօքսիդանտ ակտիվությունն ունի այս չորս մթերքների մեջ, ինչպես նաև ունի առողջության օգուտների ամենամեծ ներուժը:

Ինչպես պատրաստել սպիտակուցային նախաճաշ կակաոյով.



Չիայի սերմերը և բանանը տալիս են այս սմուզիին հաստ խտություն, մինչդեռ կակաոյի փոշին և մեղրը դարձնում են այն քաղցր և գեղեցիկ: Անհավանական հաճելի է նախաճաշին շոկոլադե դեսերտ ունենալը։ Այն նաև շատ առողջարար և առողջարար սնունդ է։

Բաղադրությունը:

 

 

3 ճաշի գդալ չիայի սերմեր
2 ճաշի գդալ քունջութ կամ կտավատի սերմեր
2 փոքր բանան կամ 1 մեծ
բաժակ ջուր
թեյի գդալ կակաոյի փոշի
մեղր ըստ ճաշակի
Մի բուռ թակած պիստակ կամ ցանկացած այլ ընկույզ, գումարած մի քիչ նարնջի կեղև՝ զարդարման համար

Սերմերը թրմեք մեկ բաժակ ջրի մեջ 2-3 ժամ, կամ թողեք թրմվի ամբողջ գիշեր սառնարանում։ Բլենդերի մեջ խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները, բացառությամբ զարդարման համար նախատեսվածների։

Պատրաստի սմուզին դրեք գեղեցիկ բաժակի մեջ։ Ցանկության դեպքում շաղ տալ մի բուռ թակած պիստակ և նարնջի կեղև:

Արդյունքում՝ նման պարզ եղանակով կարելի է համեղ նախաճաշ ստանալ։ Եվ նաև ավելի քան բավարար վիտամիններ և հանքանյութեր մեր մարմնի համար:

 


Ամենաընթերցվածը