Սպիտակ լազանյա մսով և բանջարեղենով․ անհավանական համեղ
Լազանայի տեսակները բավականին պայմանականորեն բաժանվում են «կարմիր» և «սպիտակ» ձևերի: Առաջինն ունի լոլիկի սոուս։
Եթե դեռ չգիտեք, թե ինչպես պատրաստել սա, ժամանակն է սովորել, քանի որ այն ֆրանսիական խոհանոցի հինգ հիմնական սոուսներից մեկն է: Հետևեք բաղադրատոմսում ներկայացված հերթականությանն, և դուք առաջին անգամ կստանաք հիանալի մի սոուս՝ առանց գնդիկների:
Բաղադրիչներ․
1 փաթեթ մակարոնեղեն (300-400 գ),
աղացած հնդկահավ կամ կարող եք ընտրել այլ միս (հավ, տավար),
300 գ քերած մոցարելլա,
50 գ քերած պարմեզան,
2 միջին գազար (300 գ),
100 գ սպանախ,
1,5լ կաթ,
90 գ․ կարագ,
ալյուր (45 գ),
աղ,
աղացած սև պղպեղ։
Պատրաստումը՝
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 170°C։ Կլպեք գազարը և բանջարեղենը կեղևահանող սարքով կտրեք երկար շերտերով:
Այժմ ապակի մեջ տաքացնել ձեթը, տապակել գազարը միջին ջերմության վրա, 5 րոպե։
Նույն թավայի մեջ լցնում ենք աղացած միսը, կրակին թողնում մինչև աղացած միսը գույնը փոխի։ Կրակից հանելուց հետո պղպեղ և աղ անել։
Կրակից վերցնել, լցնել կաթի մեջ, հարել մինչև հարթ լինի, վերադարձնել միջին կրակի, եփել՝ հարելով 3-4 րոպե։ Վերցնել կրակից, կես շերեփ լցնել խորը ամանի մեջ։ Մնացած սոուսի մեջ լցնել քերած մոցարելլայի կեսը, հարել մինչև լուծվի։
Լազանյայի թերթիկները մեկ շերտով դնել սոուսի վրա, վրան՝ մի շերտ աղացած միս, մի շերտ սպանախով գազար և մի քիչ սոուս անել, այնուհետև կրկին լազանայի թերթիկներ, աղացած միս, գազար սպանախով և սոուսով և այդպես շարունակ, մինչև դրանք սպառվեն: Վերջին շերտը պետք է լինի լազանայի թերթիկներ՝ ծածկված մնացած ողջ սոուսով։
Լազանան շաղ տալ մնացած քերած մոցարելլայով և դնել ջեռոցի մեջ 30 րոպե։
Այժմ ազանյայի վրա ցանել քերած պարմեզան և վերադարձնել ջեռոց։ Այն կարող եք մատուցել տաք վիճակում։