Սովորեք եփել համեղ սուրճ պրոֆեսիոնալ մասնագետների պես. Ահա խորհուրդներ իրական գուրմանների համար
Նուրբ համով անուշաբույր սուրճը քչերին կարող է անտարբեր թողնել։ Անկախ նրանից, թե դուք սկսում եք ձեր օրը էներգիա հաղորդող բաժակ սուրճով, թե խմում եք այն միայն հատուկ առիթներով, դուք կցանկանաք փորձել այս պարզ հնարքները, որոնք կօգնեն ձեզ առանց ջանքերի պատրաստել կատարյալ սուրճ, որը նույնքան լավն է, որքան լավագույն սուրճի խանութները:
Սուրճի ընտրություն.
Ինչ տեսակ էլ որ գնեք, միշտ ավելի լավ է նախապատվությունը տալ սուրճի հատիկներին։ Գումար խնայելու համար արտադրողները հաճախ մեղք են գործում՝ աղացած սուրճը նոսրացնելով տարբեր կեղտերով։ Լավագույն դեպքում դա կարող է լինել սուրճի կամ եղերդակի ավելի էժան տեսակներ, իսկ վատագույն դեպքում՝ աղացած գարի կամ ծղոտ: Սրճաղաց գնելուց հետո դուք միշտ կարող եք վստահ լինել, թե ինչ կա ձեր բաժակում:
Սուրճի պահեստ.
Սուրճի հատիկները հատուկ պայմաններ չեն պահանջում, դրանք պահելու կանոնները բավականին պարզ են, բայց, այնուամենայնիվ, դրանք խախտելը վտանգում է փչացնել սուրճի համն ու բույրը։ Սուրճը պահելու համար իդեալական ջերմաստիճանը սենյակային ջերմաստիճանն է, իսկ ամենահարմար տարան՝ կերամիկական կամ ապակե հերմետիկ կափարիչով: Դե, իհարկե, պետք չէ թույլ տալ, որ հատիկները ենթարկվեն արևի ուղիղ ճառագայթների կամ ավելորդ խոնավության:
Ջուր սուրճի համար.
Խորհուրդ չի տրվում սուրճ եփել սովորական ծորակի ջրով, նույնիսկ՝ եռացրած ջրով։ Լավագույն ըմպելիքը կստացվի, եթե օգտագործեք միայն մաքուր, լավ զտված ջուր։ Կարող եք նաև շշալցված ջուր վերցնել, եթե համոզված եք դրա մաքրության մեջ։ Որպեսզի ջուրը լավ ներծծի հատիկների համը, նախ պետք է այն սառեցնել, նոր միայն լցնել սուրճի հատիկների մեջ։
Սուրճի և ջրի ճիշտ հարաբերակցությունը.
Սուրճի մասնագետները նշում են, որ ճիշտ ըմպելիք ստանալու համար բաղադրիչների լավագույն հարաբերակցությունը աղացած սուրճի մեկ գրամի դիմաց տասը միլիլիտր ջուրն է։ Եթե շեղվեք այս հարաբերակցությունից և ավելացնեք շատ ջուր, հարուստ սուրճի փոխարեն կհայտնվեք շատ թույլ համով և բույրով ըմպելիքով։
Սուրճը և թեյը խմել շաքարով թե առանց շաքարի․ Ո՞րն է ավելի առողջարար
Պարզվում է՝ առանց շաքարի թեյ կամ սուրճ խմելու սովորությունն այնքան էլ առողջարար չէ։ Իրականում, այս ըմպելիքները քաղցր պատրաստելն օգնում է ուղեղին աշխատել: Այս մասին պատմել է բնագետ Բորիս Սկաչկոն։
Այս ըմպելիքները պարունակում են կոֆեին, որն ակտիվացնում է ուղեղի գործունեությունը։ Եթե դուք «աշխուժացնեք» օրգանիզմը կոֆեինով, բայց դրան չտաք այս սնունդը, դա ոչ մի լավ բանի չի հանգեցնի։
Մարդու մարմնի ամբողջ արյունը պարունակում է մոտ երկու ճաշի գդալ շաքար: Եթե նրա պաշարները չհամալրվեն, շատ համակարգեր կմնան «սոված դիետայի վրա»
Իսկ թեյին կոնկրետ երբ շաքարավազ են ավելացնում, տարբերություն կա։ Դա պետք է արվի գարեջուր պատրաստելիս:
Շաքարի օպտիմալ քանակությունը նույնքան է, որքան թեյի տերեւները։ Եվ, իհարկե, պետք է միայն թարմ եփած թեյ խմել, քանի որ դրա որոշ նյութեր շատ արագ օքսիդանում են։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։