Սովորական սոդայի գաղտնի հատկությունները
Խմորի սոդան սովորաբար կապված է երեք բանի հետ՝ մաքրել կեղտոտ իրերը, կլանել տհաճ հոտերը և թխել: Այնուամենայնիվ, այն հարմար է ոչ միայն կենցաղային և փարթամ ու օդային կարկանդակների համար։ Նատրիումի բիկարբոնատը որոշ չափով ավելի լայն կիրառություն է ստացել խոհարարության մեջ։ Չասեմ ամեն բաղադրատոմսի մեջ, բայց որոշ ուտեստներ պատրաստելիս դա շատ տեղին է։ Ահա 5 ուտեստներ, որոնց սոդան կարող է բարելավել համն ու հյուսվածքը։
Ծովախեցգետին
Չի խանգարի անհրաժեշտ բաղադրիչների համար ծովախեցգետնի բաղադրատոմսերում ներառել աղի և սոդայի խառնուրդ: Դրանք ճաշատեսակի մեջ ավելացնելը հրաշքներ է գործում. աղը պահպանում է այն հյութալի, իսկ սոդան օգնում է ստանալ փխրուն հյուսվածք: Այն աշխատում է գրեթե ցանկացած բաղադրատոմսով, լինի դա շամփուր, թե ծովախեցգետնի վոնտոն: Ի թիվս այլ բաների, սոդան, բարձրացնելով արտադրանքի pH-ը, օգնում է ավելի արագ սկսել Մեյլարդի ռեակցիան։ Յուրաքանչյուր 450 գ ծովախեցգետնի համար անհրաժեշտ է մոտ մեկ թեյի գդալ կոպիտ աղ առանց հավելումների և մեկ քառորդ թեյի գդալ խմորի սոդա։ Խառնուրդը խառնել ծովախեցգետինների հետ և դնել սառնարանը առնվազն 15 րոպե կամ մինչև մեկ ժամ։
Պահածոյացված լոլիկ
Ramen մակարոնեղեն
Իտալական մակարոնեղենը ճապոնական արիշտա դարձնելու համար պարտադիր չէ խոհարարական ալքիմիկոս լինել: Բավական է ձեռքի տակ ունենալ սոդա և մակարոնեղեն, օրինակ՝ սպագետտի կամ կապելինի։ Ramen արիշտա ունի բաղադրիչ, որը կոչվում է «kansui», որը նրանց տալիս է դեղին երանգ և ամուր հյուսվածք: Մոտավորապես նույն կառուցվածքը մածուկը ձեռք է բերում ջրի մեջ եփելու ժամանակ՝ սոդայի ավելացումով։ Եթե ռամենի արգանակը այնքան էլ հարուստ չէ, ապա պետք է ելնել յուրաքանչյուր լիտր ջրի դիմաց երկու թեյի գդալ խմորի սոդայի համամասնությունից: Եթե օգտագործում եք tonkotsu խոզի արգանակ, դուք կարող եք գնալ «all-in» և ավելացնել մեկ լիքը ճաշի գդալ խմորի սոդա յուրաքանչյուր լիտր ջրի համար: Համտեսելու համար, իհարկե, դա կլինի ոչ թե օրիգինալ ռամեն, այլ դրան բավականին մոտ ինչ-որ բան։
Հումուս
Համեղ հումուսը շատ համեղ հումուսից տարբերվում է կարտոֆիլի պյուրեի խտությամբ։ Երկրորդը շատ փափուկ և մետաքսանման է։ Դրան հասնելու համար հումուսին պետք է սոդա ավելացնել։ Այն դնում են ջրի մեջ կամ ոլոռը թրջելու ժամանակ՝ 230 գ սիսեռին 1 ճաշի գդալ սոդա ավելացնելով, կամ եռացնելուց առաջ 450 գ ոլոռին ավելացնում են 1 թեյի գդալ սոդա։ Սիսեռը եփում են մինչև փափկի, բայց չենք հասցնում եռման աստիճանի։