Սովորական դդումը կօգնի մաքրել ձեր լյարդը սպունգի պես
Քչերը գիտեն, թե որքան օգտակար է դդումը մեր առողջության համար։ Այն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ, որոնք լավ ազդեցություն են ունենում մարդու օրգանիզմի վրա։
Երբևէ մտածե՞լ եք, թե ինչ հիվանդություններ կարող են բուժվել, եթե ձեր սննդակարգում ավելացնեք այս բանջարեղենը: Մենք ձեզ մասնավորապես կպատմենք, թե ինչպես դա կօգնի ձեր լյարդին։
Առաջին օրգանը, որի վրա դդումն ունի բարերար ազդեցություն, լյարդն է։ Խնդրո առարկա բանջարեղենն ունակ է մաքրելու և վերականգնելու այն։ Կարևոր է նշել, որ դդումը պետք է օգտագործվի որոշակի ձևով՝ դրանից բոլոր օգտակար հատկությունները ստանալու համար։
Խորհուրդ ենք տալիս ուտել թարմ դդումի աղցան ձիթապտղի յուղով։
Աղցանը կարող եք պատրաստել հետևյալ կերպ՝ դդումը կտրատել մեծ շերտերով, որոնք հետո պետք է քերել խոշոր քերիչով։ Քերած դդումը պետք է լցնել փոքր քանակությամբ ձիթապտղի յուղով։
Աղցանը պետք է մանրակրկիտ խառնել և թողնել 5 րոպե։ Խորհուրդ է տրվում այն ուտել առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին։
Դդումը կարելի է օգտագործել նաև այլ ուտեստների մեջ։ Օրինակ, այն կարելի է թխել թարմ խոտաբույսերով։ Թխած ձևը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ և գլյուկոզա:
Եթե ցանկանում եք մաքրել ձեր լյարդը և նորմալացնել նրա գործունեությունը, ապա այս հարցում լավագույն միջոցը հայտնի դդումն է։
Միայն իմանաք ինչ յուրահատուկ համ ունի կորեկի շիլան՝ պատրաստված դդումի մեջ
Բաղադրամասեր․
Դդում
Կորեկ
Կաթ
Ծիրանի չիր
Շաքարավազ
Աղ
Վանիլին
Կարագ (մատուցելու համար)
Ինչպե՞ս պատրաստել կորեկի շիլա դդումի մեջ: Լվացեք մի փոքրիկ դդումը և կտրեք կափարիչը սուր դանակով
Թեյի գդալով հեռացնում ենք դդումի ներսը (սերմերը և միջուկի մի մասը)։ Պատերը, ի վերջո, պետք է մնան մեկուկես սանտիմետր չափով:
Կորեկը ողողում ենք հոսող ջրի տակ, մինչև ցամաքած ջուրը թափանցիկ դառնա։ Լվացված կորեկը տեղափոխում ենք դդումի մեջ։
Չորացրած ծիրանը ողողել և կտրել փոքր խորանարդերով։ Չորացրած ծիրանը դնել կորեկի վրա։ Չորացրած ծիրանին կարելի է փոխարինել չամիչով և այլ չոր մրգերով (ընտրեք ոչ թթուները, հակառակ դեպքում կաթը կարող է կաթնաշոռվել): Եթե չրեր չեք սիրում, կարող եք ամբողջությամբ առանց դրանց պատրաստել։
Ավելացնել շաքարավազ և աղ՝ ըստ ճաշակի։ Լցնել մի պտղունց վանիլին:
Կաթը լցնել դդումի մեջ։ Կաթի փոխարեն կարելի է օգտագործել ջուր կամ կաթի ու ջրի խառնուրդ։ Ավելի լավ է կաթը սերուցքով խառնել:
Դդումը փակեք իր կափարիչով և դրեք կաղապարի մեջ, որպեսզի թխվի մոտ 40 րոպե նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Ժամանակն ու ջերմաստիճանը որոշեք ըստ ձեր ջեռոցի և շիլայի ու դդումի պատրաստության. եթե ժամանակն անցնելուց հետո դրանք խոնավ են, ապա խորհուրդ ենք տալիս իջեցնել ջերմաստիճանը (մոտ 160 աստիճան, բայց ամեն ինչ անհատական է) և շարունակել եփել՝ պարբերաբար համտեսելով։
Շիլան կարող եք մատուցել թարմ կարագի հետ կամ առանց կարագի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։