Սոդայաջուր խմելը օգտակար է, թե՞ վնասակար

Դիտումներ 433

Սոդայաջուր խմելը օգտակար է, թե՞ վնասակար

Կերակրի սոդան լայն գործածություն ունի կյանքի տարբեր ոլորտներում և առողջապահության ոլորտը ևս բացառություն չէ, սակայն այնուամենայնիվ քչերին է հայտնի, թե առողջական որ խնդիրների դեմ է հնարավոր պայքարել այս մթերքի օգնությամբ։

 

 

 Առաջներում այն լայնորեն կիրառվում էր (մյուս հիմքերի նման) ստամոքսահյութի  բարձր թթվայնության , ստամոքսի խոցի և 12-մատնյա աղիքի խոցերի դեպքում. սոդան չեզոքացնում է ստամոքսահյութի  աղաթթուն:


 



Սակայն սոդայի կիրառումը միայն  ստամոքսի այրոցքն ու սպասքը փայլեցնելով չի սահմանափակվում:  Այն իր արժանի տեղն  ունի տնային դեղատուփում: Ահա այն դեպքերը, երբ կարելի է հաջողությամբ սոդա կիրառել:

 

 

Իսկ սոդայի օգտագործման ամենաարդյունավետ ողանակը սոդայաջուրն է։ Սակայն չպետք է շատ խմեք, ցուցված է շաբաթական 2-3 անգամ։ Եթե ունեք խրոնիկ հիվանդություններ, ապա կարող եք սոդայով փորձել պայքարել, բայց միայն բժշկի հսկողության ներքո։



Բերանի վատ հոտի դեպքում սոդայի և ջրածնի գերօքսիդի հետ խառնուրդը հզոր  օքսիդացնող հատկություն ունի, որը ոչնչացնում է վատ հոտ առաջացնող  մանրէները:

 

 

Դրա համար   հարկավոր է մեկ ճաշի գդալ սոդան խառնել մեկ բաժակ ջրածնի գերօքսիդի հետ (2-3%) ու  այդ լուծույթով ողողել բերանը:



Ամենաընթերցվածը