Սոդան կարող է բուժել ողջ ընտանիքը տարբեր հիվանդություններից
Կաթի մեջ լուծված սոդայի համը բոլորին ծանոթ է մանկուց։ Մինչ օրս դա հազը մեղմելու լավագույն միջոցն է՝ սոդան հիանալի կերպով նոսրացնում է խորխը։
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս մեկ թեյի գդալ սոդա նոսրացնել եռացող կաթի մեջ և ընդունել գիշերը։
Նրանց համար, ովքեր չեն սիրում կամ չեն կարողանում հանդուրժել կաթը, հազի ժամանակ կօգնի սոդայի լուծույթով ինհալացիա անելը՝ մեկ ճաշի գդալ մեկ լիտր եռման ջրի համար:
Ոչինչ չի թեթևացնում կոկորդի ցավը, ինչպես նաև սոդայի լուծույթով ողողումը` երկու թեյի գդալ մեկ բաժակ տաք ջրի համար:
Դուք պետք է ողողեք օրական հինգից վեց անգամ: Սոդան խոնավեցնում է կոկորդի լորձաթաղանթը, դրանով իսկ նվազեցնելով կոկորդի ցավը։
Քթի մեջ սոդայի լուծույթ լցնելը կօգնի ձեզ հաղթահարել քթից հոսքը:
Եթե առատ արտահոսք կա, խորհուրդ եմ տալիս ողողում անել՝ լուծույթի մի քանի կաթիլ լցնել քթի մեջ: Եվ մի րոպե հետո մաքրեք այն լորձից։ Գործընթացը պետք է կրկնել օրական երկու-երեք անգամ։
Սոդան վաղուց օգտագործվել է բժշկության մեջ՝ որպես հակաառիթմիկ միջոց։ Պալպիտացիայի հանկարծակի հարձակումը կարելի է դադարեցնել կես թեյի գդալ ընդունելով:
Սոդան նաև օգնում է հիպերտոնիայի դեպքում՝ օրգանիզմից հեղուկի և աղերի արտազատման ավելացման պատճառով նվազեցնում է արյան ճնշումը։ Դեղորայքի հետ ընդունված կես թեյի գդալը կարող է նվազեցնել դրանց չափաբաժինը:
Սոդան առաջին օգնության միջոց է ծանր վնասվածքների, մեծ արյան կորստի, թունավորումների, որոնք առաջանում են կրկնվող փսխումներով և փորլուծությամբ, երկարատև տենդով՝ առատ քրտինքով:
Հեղուկի կորուստը լրացնելու համար անհրաժեշտ է պատրաստել սոդա-աղի լուծույթ։
Բաղադրատոմսը պարզ է՝ կես թեյի գդալ սոդա և մեկ թեյի գդալ աղ նոսրացրեք մեկ լիտր տաք եռացրած ջրի մեջ։ Հինգ րոպեն մեկ ընդունեք 1 ճաշի գդալ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։