Սննդաբանը պատմում է սպանախ ուտելու և քաղցկեղի կանխարգելման միջև կապի մասին

Դիտումներ 4290

Սննդաբանը պատմում է սպանախ ուտելու և քաղցկեղի կանխարգելման միջև կապի մասին

Բրիտանացի սննդաբան Սվաջիթ Սարկարը ներկայացրել է հիմնական մթերքները, որոնք սպառնում են առողջությանը։

Սննդաբանն առանձնացրել է հետևյալ մթերքները՝ սպանախ, կաղամբ, ռուկոլա, հազար ու այլն։ Այս մթերքները պարունակում են զգալի քանակությամբ երկաթ, կալցիում, կալիում, ինչպես նաև B6, C և K վիտամիններ: Բացի այդ, դրանք հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք կանխում են սրտի հիվանդությունների, ուռուցքաբանության տարբեր ձևերի և այլ հիվանդությունների առաջացման վտանգը:

Մասնագետը պարզաբանեց, որ այս մթերքները լավագույնս օգտագործել հում վիճակում, որպեսզի պահպանվեն բնական պոլիֆենոլները և ֆլավանոլները։ Այս նյութերը նվազեցնում են քաղցկեղի որոշ տեսակների, սրտի հիվանդությունների, շաքարախտի և նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: Բացի այդ, այս մթերքները նաև օգնում են ձեզ պահպանել առողջ քաշը:

Տերեւավոր կանաչիները նպաստում են առողջությանը, բարձրացնում են իմունիտետը և նվազեցնում քրոնիկ հիվանդությունների առաջացման վտանգը: Դրանք կարելի է ավելացնել ապուրներին կամ օգտագործել որպես կողմնակի ճաշատեսակ եփելիս։

 



Ձեզ ենք ներկայացնում սպանախով շատ համեղ կարկանդակի բաղադրատոմս

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի․

  • Ձու
  • Լոլիկ
  • Ընկույզ
  • Թթվասեր
  • Ռիկոտա
  • Ֆետա պանիր
  • Սպանախ
  • Առանց խմորիչի շերտավոր խմոր
  • Յուղ
  • Աղ
  • Պղպեղ

 

Ինչպես պատրաստել

 

Միացրեք ջեռոցը 200 °C։

Մագաղաթը դնել հարթ մակերեսի վրա։ Յուղել 1 ճ.գ. ռաստ. յուղեր

Առանց խմորիչ շերտավոր խմորն առանձնացնում ենք մագաղաթից և տեղափոխում մաքուր զանգվածի վրա։

Խմորը գրտնակով գրտնակում ենք ուղղանկյունի ձևով (ԿԱՄ ձեռքերով ձգում)։

Մագաղաթյա խմորը տեղափոխում ենք թխման թերթիկի մեջ։



Լվացեք ձուն և կոտրեք այն ամանի մեջ։

Ռիկոտա, սպանախ (առանց հեղուկի), թթվասեր և 0,25-ական թ/գ. ամանի մեջ ավելացնել աղ և պղպեղ։

Լավ խառնել և հավասարաչափ տարածել խմորի վրա։

Լոլիկը՝ բարակ շրջանակներով կտրատել ու դնել կարկանդակի վրա։

 

 

Շաղ տալ ֆետա պանիրով ​​և ընկույզով։ Դնել ջեռոցը  25 րոպե։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը