Սննդաբանը պատմում է սպանախ ուտելու և քաղցկեղի կանխարգելման միջև կապի մասին
Բրիտանացի սննդաբան Սվաջիթ Սարկարը ներկայացրել է հիմնական մթերքները, որոնք սպառնում են առողջությանը։
Սննդաբանն առանձնացրել է հետևյալ մթերքները՝ սպանախ, կաղամբ, ռուկոլա, հազար ու այլն։ Այս մթերքները պարունակում են զգալի քանակությամբ երկաթ, կալցիում, կալիում, ինչպես նաև B6, C և K վիտամիններ: Բացի այդ, դրանք հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք կանխում են սրտի հիվանդությունների, ուռուցքաբանության տարբեր ձևերի և այլ հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Մասնագետը պարզաբանեց, որ այս մթերքները լավագույնս օգտագործել հում վիճակում, որպեսզի պահպանվեն բնական պոլիֆենոլները և ֆլավանոլները։ Այս նյութերը նվազեցնում են քաղցկեղի որոշ տեսակների, սրտի հիվանդությունների, շաքարախտի և նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: Բացի այդ, այս մթերքները նաև օգնում են ձեզ պահպանել առողջ քաշը:
Տերեւավոր կանաչիները նպաստում են առողջությանը, բարձրացնում են իմունիտետը և նվազեցնում քրոնիկ հիվանդությունների առաջացման վտանգը: Դրանք կարելի է ավելացնել ապուրներին կամ օգտագործել որպես կողմնակի ճաշատեսակ եփելիս։
Ձեզ ենք ներկայացնում սպանախով շատ համեղ կարկանդակի բաղադրատոմս
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի․
- Ձու
- Լոլիկ
- Ընկույզ
- Թթվասեր
- Ռիկոտա
- Ֆետա պանիր
- Սպանախ
- Առանց խմորիչի շերտավոր խմոր
- Յուղ
- Աղ
- Պղպեղ
Ինչպես պատրաստել
Միացրեք ջեռոցը 200 °C։
Մագաղաթը դնել հարթ մակերեսի վրա։ Յուղել 1 ճ.գ. ռաստ. յուղեր
Առանց խմորիչ շերտավոր խմորն առանձնացնում ենք մագաղաթից և տեղափոխում մաքուր զանգվածի վրա։
Խմորը գրտնակով գրտնակում ենք ուղղանկյունի ձևով (ԿԱՄ ձեռքերով ձգում)։
Մագաղաթյա խմորը տեղափոխում ենք թխման թերթիկի մեջ։
Լվացեք ձուն և կոտրեք այն ամանի մեջ։
Ռիկոտա, սպանախ (առանց հեղուկի), թթվասեր և 0,25-ական թ/գ. ամանի մեջ ավելացնել աղ և պղպեղ։
Լավ խառնել և հավասարաչափ տարածել խմորի վրա։
Լոլիկը՝ բարակ շրջանակներով կտրատել ու դնել կարկանդակի վրա։
Շաղ տալ ֆետա պանիրով և ընկույզով։ Դնել ջեռոցը 25 րոպե։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։