Սննդաբանը պատմել է, թե ինչպես արագացնել նյութափոխանակությունն ու ավելի արագ նիհարել
«Ձեր նյութափոխանակությունը խթանելու լավագույն միջոցը մարմնամարզությունն է: Անկախ նրանից, թե դուք HIIT մարզումներ եք անում տանը, թե հանգստանում եք թեթեւ յոգայի հաջորդականությամբ, կարևորն այն է, որ դուք շարժեք ձեր մարմինը», - ասում է դիետոլոգ Վասիլիսա Պոնոմարևան:
Շատերի համար սթրեսը առօրյա կյանքի անբաժանելի մասն է և դժվար է խուսափել: Միգուցե օրական 15 րոպե հատկացնեք ինքներդ ձեզ հետ մենակ մնալու համար։ Գիրք կարդա, լոգանք ընդունիր կամ այլ բան արա, որը քեզ ուրախացնում է։
Ապահովեք ձեր մարմնին սննդանյութերով հարուստ մթերքներով և բավարար քանակությամբ սպիտակուցներով:
«Միայն այդ դեպքում ձեր մարմինը կկարողանա լավագույնս հանդես գալ և արագացնել ձեր նյութափոխանակությունը», - ասում է Պոնոմարևան:
Լավ քուն: Ամեն գիշեր քնեք առնվազն վեցից ութ ժամ: Բացի այդ, դուք պետք է վերահսկեք քնի որակը:
Խորհուրդ. երեկոյան ածխաջրերը հոգնեցնում են և կարող են դրական ազդեցություն ունենալ քնի վրա:
Դուրս եկեք մաքուր օդի. Ամեն օր առնվազն կես ժամ դրսում անցկացրեք ցերեկային լույսի ներքո:
Նույնիսկ երբ արևը չի շողում, ձեր մարմինը կլանում է վիտամին D: Վիտամին D-ն և բացօթյա վարժությունները կարող են դրական ազդեցություն ունենալ ձեր նյութափոխանակության վրա:
Այս հյութի միջոցով կարող եք ազատվել վահանաձև գեղձի խնդիրներից, ինչպես նաև արագացնել նյութափոխանակությունը և նիհարել․
Նրանք, ովքեր ունեն վահանաձև գեղձի խնդիրներ,սովորաբար ունենում են հետևյալ ախտանիշները.
- Լիբիդոյի նվազում
- Մազաթափություն
- Դեպրեսիա.
- Հիշողության խանգարում
- Հաճախակի դյուրագրգռություն.
- Փորկապություն
- Մկանային սպազմ
- Հոգնածություն կամ հոգնածություն
- Թուլություն.
- Քաշ ավելացնել
- Չոր մաշկ
Այսպիսով, եթե նկատում եք, որ ունեք այս ախտանիշներից մի քանիսը, պետք է որքան հնարավոր է շուտ դիմեք բժշկի: Սակայն հետագա վատթարացումից խուսափելու համար կարող եք տնային պայմաններում պատրաստել այս առողջ և համեղ հյութը, որի միջոցով կարող եք ազատվել վահանաձև գեղձի խնդիրներից, ինչպես նաև արագացնել նյութափոխանակությունը և նիհարել․
Բաղադրությունը․
- Քառորդ թեյի գդալ կիտրոնի հյութ։
- Քառորդ թեյի գդալ մշկընկույզ:
- Քառորդ թեյի գդալ աղացած կոճապղպեղ:
- Մի գդալ նարնջի հյութ։
- Կես թեյի գդալ դարչին։
- Մի բաժակ թարմ հապալասի հյութ։
- Երկու բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակ.
Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա։ Երբ ջուրը եռա, ավելացրեք լոռամրգի հյութը, դարչինը, կոճապղպեղը և մշկընկույզը։ Հեռացրեք կրակից և թողեք 20 րոպե: Այնուհետեւ ավելացնել կիտրոնի հյութը եւ նարնջի հյութը։ Բայց խմեք միայն սենյակային ջերմաստիճանի դառնալուց հետո։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։