Սննդաբան ասաց՝ արդյոք կաթը կարող է որևէ հիվանդություն առաջացնել

Դիտումներ 393

Սննդաբան ասաց՝ արդյոք կաթը կարող է որևէ հիվանդություն առաջացնել

Կաթը անառողջ է, սա շատերի կարծիքն է: Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս նաև, որ կաթը կարող է բացասաբար ազդել ատամների և ոսկորների վրա և նույնիսկ խթանել քաղցկեղը:

Կաթը անփոխարինելի է. կան անթիվ մթերքներ, որոնք պարունակում են կաթ, այդ թվում՝ մածուն, սերուցք, կարագ, կաթնաշոռ կամ պանիր։ Սակայն կաթը լավ համբավ չունի։ Ավելի ու ավելի շատ հետազոտություններ ցույց են տալիս, որ կովի կաթն իրականում կարող է առողջական խնդիրներ առաջացնել:
«Կաթում շատ կալցիում կա, այդ իսկ պատճառով այն իրականում օգտակար է առողջության համար, բայց կա մեկ կետ՝ կաթնային շաքարի բարձր պարունակության պատճառով այն կարող է նաև վնասել ատամները»,- ասում է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը։

 


Սա հատկապես ճիշտ է երեխաների համար, բայց դեռահասները կամ մեծահասակները նույնպես կարող են բացասական ազդեցություն ունենալ կովի կաթ խմելիս: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կաթը չի բարձրացնում ոսկրերի կայունությունը, իսկ չափից ավելի օգտագործումը կարող է նույնիսկ կոտրվածքների հանգեցնել:
Որոշ հետազոտություններ ցույց են տվել նաև, որ շատ կաթ խմելը կարող է հանգեցնել քաղցկեղի, հատկապես ձվարանների քաղցկեղի առաջացման ռիսկի:

Իրականում կաթը կամ կաթնամթերքը վնասակար չեն օրգանիզմի համար, բայց դա կախված է նաև սպառումից. խորհուրդ եմ տալիս օրական մեկ բաժակ կաթ խմել:

Կաթը մեզ էներգիա է տալիս շաքարի և ճարպի տեսքով և հարուստ է սպիտակուցներով։ 

 



Ինչպես երկարացնել կաթի պահպանման ժամկետը, որպեսզի այն արագ չթթվի. յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է իմանա

Կաթը այն մթերքն է, որն ամեն օր սեղանին է դրված գրեթե յուրաքանչյուր տանը:

Նրա հիմնական թերությունն այն է, որ այն շատ արագ փչանում է։

 


Կաթի թարմությունն ավելի երկար պահելու համար օգտագործեք այս ապացուցված հնարքները։
Այն պետք է լինի ոչ միայն զով, այլև մութ տեղում։ Եթե ​​այն թողնեք վառ լույսի ներքո, որոշ վիտամիններ կկործանվեն։

 



Կաթը եփել ոչ ավելի, քան 5 րոպե։ Մի հեռացրեք փրփուրը, որը ձևավորվում է մակերեսի վրա գործընթացի ընթացքում, քանի որ այն պարունակում է բազմաթիվ սննդարար նյութեր: Պարզապես խառնեք այն կաթի հետ։

Պահպանման ժամկետը երկարացնելու համար օգտագործեք խորհրդային տնային տնտեսուհիների խորամանկ հնարքը՝ փաթեթը բացելուց անմիջապես հետո այնտեղ բավականին քիչ աղ լցրեք։

Մեկ այլ հին միջոց թույլ կտա ձեզ ընդհանրապես առանց սառնարանի պահել կաթը: Կաթը լցնել ապակե տարայի մեջ և դնել սառցե ջրի մեծ ամանի մեջ: Եթե ​​բանկայի վերին մասը փակված է ոչ թե կափարիչով, այլ կտորով, ապա դրա ծայրերը նույնպես իջեցրեք սառը հեղուկի մեջ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը