Սմուզի նեխուրով, մաղադանոսով, կիվիով և խնձորով

Դիտումներ 748

Սմուզի նեխուրով, մաղադանոսով, կիվիով և խնձորով

Առողջ սննդակարգի հիմնական կանոններից մեկը բալանսավորված սնունդն է։ Եթե ​​դուք չեք կարող հրաժարվել մսային ուտեստներից, ապա դրանց մեջ անպայման ավելացրեք կանաչ բանջարեղենի մի բաժին, դա թույլ կտա ավելի լավ մարսել ծանր սնունդը և կանխել ստամոքսում ծանրության զգացումը։

Այսօր  ձեզ ենք առաջարկում  նիհարեցնող ամենաուժեղ կոկտեյլի՝ նեխուրի սմուզիի բաղադրատոմսը։ Առողջ սննդակարգում նեխուրն

առանձնահատուկ տեղ է զբաղեցնում՝ շնորհիվ սննդանյութերի պարունակության, ինչի պատճառով էլ նրա վրա հիմնված ըմպելիքը շատ տարածված է։ Բացի այդ, նեխուրը պարունակում է մեծ քանակությամբ հեղուկ, որն օրգանիզմից դուրս է մղում վնասակար նյութերը։

Չնայած սուր համին, նեխուրը լավ համադրվում է բազմաթիվ մրգերի ու բանջարեղենների հետ։ Այս բույսի բոլոր մասերը ուտելի են, բայց սմուզիների համար սովորաբար օգտագործվում է ամենամսոտ և հյութալի մասը՝ ցողունները:

Ավելի լավ է առավոտյան չխմել այս ըմպելիքը, քանի որ մարսողական համակարգը դեռ չի սկսել ամբողջ ուժով աշխատել, ուստի նրա համար դժվար կլինի հաղթահարել նեխուրը և խնձորը: Բայց մյուս կողմից, որպես երկրորդ նախաճաշ  նման ըմպելիքը կլինի իդեալական։

Կարևոր է հիշել, որ նեխուրը արագորեն փչանում և կորցնում է իր օգտակար հատկությունները, ուստի նրա մասնակցությամբ սմուզիները պետք է պատրաստել միայն մեկ անգամվա համար։ Այն պետք է սպառել, համապատասխանաբար, պատրաստելուց անմիջապես հետո։

 



Համեղ և շատ առողջարար դետոքս-սմուզիի բաղադրատոմս՝ նեխուրով, մաղադանոսով, կիվիով և խնձորով։ Այս բաղադրատոմսը կատարյալ է որպես ցանկացած ճաշի հավելում կամ որպես վիտամինային լրացում օրվա ընթացքում:

Բաղադրիչներ՝

  • 2 նեխուրի ցողուն
  • 1 կիվի
  • 1 խնձոր
  • 1 փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1 ճ.գ մեղր
  • 150 մլ. հանքային ջուր առանց գազի (կարող է լինել սովորական ֆիլտրացված ջուր)
  • Լվացեք նեխուրի ցողունները, կտրեք փոքր կտորներով և լցնել բլենդերի ամանի մեջ։

  • Մաղադանոսը լվացնում ենք հոսող ջրի տակ, չորացնում ենք, որպեսզի ավելորդ ջրի կաթիլներ չլինեն, մանր կտրատում, որպեսզի խոշոր տերևները չխճճվեն բլենդերի դանակի մեջ և ընկղմում նեխուրով ամանի մեջ։

  • Լցնել մի քիչ ջուր, հարել, ապա լցնել մնացած ջուրը և նորից միացնել բլենդերը։

  • Լվացեք խնձորը, կտրեք կտորներով և դրեք ամանի մեջ։ Խնձորը կարող է օգտագործվել կեղևով կամ առանց, նույնը վերաբերում է միջուկին. ամեն ինչ կախված է ձեր նախասիրություններից և բլենդերի հզորությունից:

  • Կիվին մաքրել արտաքին շերտից, կտրատել և դնել սմուզիի մնացած բաղադրիչների մեջ։

  • Ցանկության դեպքում համեմեք ձեր դետոքս-սմուզին մեղրով կամ այլ քաղցրացուցիչով, խառնեք ամեն ինչ բլենդերով, մինչև ստանաք հարթ զանգված:           



Ամենաընթերցվածը