Հայկական բաղադրատոմս, որը շատ համեղ է, բուրավետ և հեշտ է պատրաստելը
Դիտումներ 446
Բաղադրություն.
սմբուկ - 750 գ
գազար - 200 գ
սոխ - 500 գ
բուլղարական պղպեղ - 500 գ
լոլիկ - 1 կգ
դդմիկ - 750 գ
սխտոր - 125 գ
մաղադանոս
բուսական յուղ
ջուր - 1 բաժակ
քացախի - 1 ճաշի գդալ
շաքարավազ - 4 ճաշի գդալ
աղ - 2,5 ճաշի գդալ
Սոխը կտրատում ենք խորանարդիկների։
Կեղևավորված սմբուկները, գազարը, բուլղարական պղպեղը և լոլիկը կտրատում ենք խորանարդիկների։
Մաղադանոսը, սխտորը և կարմիր կծու պղպեղը կտրատել շատ փոքր խորանարդի։
Ավելացնում ենք աղ, շաքարավազ, ջուր, քացախ, բուսայուղ և տապակը դնում ենք վառարանի վրա։
Եռալու պահից 1 ժամ եփեք։
Պատրաստի ուտեստը դնում ենք ստերիլ բանկաների մեջ կամ մատուցում։
Ամենաընթերցվածը