Սմբուկով և լոլիկով պատրաստվող շատ համեղ աղցան

Դիտումներ 438

Սմբուկով և լոլիկով պատրաստվող շատ համեղ աղցան

Բաղադրամասեր․

Սմբուկ

Լոլիկ

Կաթնաշոռ (սերուցքային առանց հավելումների)

Չիլի սոուս (քաղցր)

Անանուխ (2-3 մասնաճյուղ)

Կիլանտրո (2-3 մասնաճյուղ)

Ռեհան (2-3 մասնաճյուղ)

Ձիթապտղի ձեթ

Քնջութի յուղ (Կարելի է փոխարինել ձիթապտղի յուղով, բայց համը կփոխվի)

Օսլա

Արևածաղկի սերմեր

Քունջութ

 



Սմբուկը լվանալ, չորացնել, խոշոր խորանարդի կտրատել։ Կտրատած բանջարեղենը լցնում ենք ամանի մեջ, աղում և թողնում 5-7 րոպե։ Այնուհետև բաց թողնված հեղուկը քամեք, իսկ սմբուկը չորացրեք։

Մինչ սմբուկը համեմվում է աղով, պատրաստեք մնացած բոլոր բաղադրիչները։ Լոլիկը կտրատել մեծ կտորներով։ Լոլիկը ընտրում ենք հասած հյութալի, բայց պինդ: Փափուկ մրգերը լավ չեն պահում իրենց ձևը, կտրելու և եփելու ընթացքում դրանք կտարածվեն անձև զանգվածի մեջ և կփչացնեն ուտեստի տեսքը։

Լվացեք բոլոր կանաչիները, չորացրեք և մանր կտրատեք:

Առանձին տապակել արևածաղկի և քնջութի սերմերը չոր տապակի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա: Եթե ​​ձեր արևածաղկի սերմերը արդեն տապակված են, ապա ձեզ հարկավոր չէ դրանք լրացուցիչ տաքացնել։ Այս սերմերը կարող եք փոխարինել պատրաստի աղցանի սերմերի խառնուրդով։

Բոլոր կողմերից սմբուկի շերտերը գլորում ենք օսլայի մեջ: Դրա համար հարմար է օգտագործել պլաստիկ տոպրակ։



Կաթսայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը և խմբաքանակներով տապակեք սմբուկը մինչև խրթխրթան և դարչնագույն դառնալը: Ժամանակ առ ժամանակ խառնել, որպեսզի կտորները իրար չկպչեն և հավասարապես եփվեն: Շատ կարևոր է սմբուկը տապակել հենց վերջում, երբ մնացած բանջարեղենը կտրատվի։ Քանի որ աղցանը ցանկալի է մատուցել տաք, մինչդեռ սմբուկները տաք են ու խրթխրթան։

Եփած սմբուկները դնել թղթե սրբիչների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի:

Մի ամանի մեջ միացրեք լոլիկը, կանաչին, սմբուկը, ձիթապտղի յուղը, քունջութի յուղը, չիլի սոուսը և նրբորեն խառնեք աղցանը՝ զգույշ լինելով, որ լոլիկը չտրորվի: Նման աղցանն ավելի լավ է լցնել մատուցելուց անմիջապես առաջ, հակառակ դեպքում սմբուկը փափուկ կդառնա։

Աղցանը տեղափոխեք մատուցվող ափսեի կամ աղցանամանի մեջ։ Վերևում դրեք սերուցքային պանրի փոքր կտորներ: Շաղ տալ քնջութի սերմերով և արևածաղկի սերմերով: Մատուցեք աղցանը անմիջապես, քանի դեռ սմբուկը խրթխրթան է: Եթե ​​աղցանը նստի 15 րոպե կամ ավելի, ապա սմբուկը կփափկի: Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը