Սիրու՞մ եք ավելուկ․ Եթե այո պատրաստեք այս բաղադրատոմսով
Դիտումներ 1278
Եթե սիրում եք ավելուկ, ապա այս ուտեստը հենց ձեզ համար է․
Բաղադրիչներ․
400 գ չորացրած ավելուկ
200 գ սոխ
150 գ կեղևավորված ընկույզ
100 մլ արևածաղկի ձեթ
աղ
թարմ աղացած սև պղպեղ
Ավելուկը լվանալ սառը ջրով՝ մի քանի ժամ թրջելուց հետո (ավելուկի բնորոշ դառնությունից ազատվելու համար)։
Եռացնել աղաջրի մեջ։
Քամում ենք և թողնում ենք սառչի։
Կտրեք փոքր կտորներով։
Առանձին տապակել մանր կտրատած սոխը։
Ավելացնել պատրաստի ավելուկը, պղպեղը, խառնել և շարունակել տապակել ևս 5-8 րոպե։
Մաքրած ընկույզը թրմեք տաք ջրի մեջ, հանեք կեղևը, մանր կտրատեք և ավելացրեք ավելուկի մեջ։
Կարելի է մատուցել և՛ սառը, և՛ տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ
Ամենաընթերցվածը