Սերմեր, որոնք սպանում են քակցեղը, բարելավում են տեսողությունը և քունը
Դդմի սերմերի մեջ կան շատ տարրեր, ինչպիսիք են պղինձը, ցինկը, մագնեզիումը, սպիտակուցը: Նրանք ունեն նաև ազատ ռադիկալներ և ֆիտոստերոլներ առողջության համար:
Նրանք ունեն մանրաթելեր, որոնք օգնում են մարսողությանը և ունեն 1000 կալորիա 50 գ-ում:
Կարիք չկա դրանք պահել սառնարանում։
Այս սերմերի ¼ բաժակը մագնեզիումի ձեր ամենօրյա չափաբաժինն է սրտի, ատամների և ոսկորների առողջության, էներգիայի ավելացման, արյան անոթների հանգստության, աղիքների առողջության բարելավման և այլնի համար: Այն նաև վերահսկում է արյան ճնշումը, չկա ինֆարկտի և ինսուլտի վտանգ:
Այս սերմերը պարունակում են ցինկ: Ցինկը պատասխանատու է տղամարդկանց իմունիտետի, տրամադրության, քնի, հոտի, համի, մաշկի և աչքերի առողջության, ինսուլինի և կայունության համար: Դրա պակասը հանգեցնում է մրսածության, գրիպի, դեպրեսիայի, հոգնածության, պզուկների, վատ հիշողության:
Դրանք հիանալի են տղամարդկանց համար: Քանի որ նրանք ունեն ցինկ, նրանք օգնում են շագանակագեղձին: Յուղը և սերմերի էքստրակտը բուժում են շագանակագեղձի բարորակ հիպերպլազիան BPH, մեծ շագանակագեղձը: Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ այս յուղն ու սերմերը մարդկանց առողջ են դարձնում։
Սերմի յուղն ունի ֆիտոէստրոգեններ, և հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն բարձրացնում է HDL խոլեստերինը, նվազեցնում արյան ճնշումը, գլխացավերը, թեթևացնում է հոդացավերը և այլն:
Նրանք ունեն մանրաթելեր, առողջ ճարպեր, որոնք պահպանում են օրգաններն առողջ, երբ խառնվում են կտավատի սերմերին:
Չնայած դրանց բոլոր առավելություններին, դրանք կերեք հում վիճակում: Այն չպետք է լինի թանձրացած, հնացած, փչացած, բորբոսնած: Օրգանական սերմերը չեն պարունակում թունաքիմիկատներ և քիմիական նյութեր։
Կարելի է նաև տապակել, բայց ոչ երկար և ցածր ջերմաստիճանում։ Դրանք կարելի է տապակել մարմանդ կրակի վրա 20 րոպե, շաղ տալ հիմալայան աղով։