Սերկևիլի թեյը բուժում է արյան բարձր ճնշումը, կարգավորում է արյան շաքարը, վերականգնում է լյարդի բջիջները և լավացնում տեսողությունը
Բժշկական նպատակներով օգտագործվում են սերկևիլի բոլոր բաղադրիչները՝ տերևները, պտուղները, սերմերը և նույնիսկ սերկևիլի երիտասարդ ճյուղերի կեղևը։
Ջրի (70-72%), շաքարի (6-13%), վիտամինների (A, B, PP) և հանքանյութերի (կալցիում, երկաթ, ֆոսֆոր, կալիում) բարձր պարունակության պատճառով այն բերում է առողջության օգուտներ, եթե այն օգտագործվի բնական դեղամիջոցների տեսքով կամ օգտագործվում են աղանդեր պատրաստելու համար։
Սերկեւիլի տերեւները չպետք է անտեսվեն։ Դրանք պարունակում են օրգանական թթուներ, որոնցից ամենաբարձր կոնցենտրացիան քվինիկ թթունն է (մոտ 72%), որին հաջորդում են կիտրոնաթթուները (մոտ 13%), օքսալային, խնձորաթթուները, ֆումարային և շիկիմաթթուները։
Սերկևիլի տերևները պարունակում են բազմաթիվ այլ ֆիտոքիմիական միացություններ՝ ապացուցված հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային ազդեցությամբ, ինչպիսիք են կվերցետինը և ռուտինը:
Ահա սերկևիլի տերևով թեյի որոշ առավելություններ.
Ճապոնական վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ դրանք ունեն կարևոր հակավիրուսային նյութեր, որոնք կարևոր դեր են խաղում հեպատիտի դեպքում։
Սերկևիլի հյութը, ինչպես նաև թարմ սերկևիլը լավագույնս բուժում են լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի հիվանդությունները։ Խնձորի հյութով նոսրացված սերկևիլի հյութը շատ օգտակար է ենթաստամոքսային գեղձի համար։
Այս մրգի մեջ անսովորն այն է, որ տերևներն ունեն նաև հատուկ հատկություններ։ Ուստի մի հապաղեք թափել սերկևիլի տերեւները, որոնք չորացնելով հիանալի թեյ են պատրաստում տարբեր հիվանդությունների դեպքում։
Սերկևիլի տերևի թեյն օգտագործվում է սրտի անբավարարության և լյարդի հիվանդությունների բուժման համար։ Սրտանոթային համակարգի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար օգտակար է թե թեյը, թե թարմ միրգը։
Հիանալի միջոց մրսածության, գրիպի և ստամոքս-աղիքային վարակների դեմ:
Սերկևիլի տերևի թեյը հիանալի միջոց է թեփի դեմ և համարվում է մազի լիսեռը ամրացնող և սնուցող։
Վիտամինային ռումբ. ամբողջ ուշադրությունը կենտրոնացած է միայն նրա վրա․ Սերկևիլի բզարմանահրաշ հատկություններ, որոնք դուք չգիտեիք
Աշնանային մրգերի շարքում պատվավոր տեղ է զբաղեցնում սերկևիլը։
Սերկևիլի օգտակար հատկությունները առողջության համար․
Սկզբից հարկ է նշել, որ սերկևիլը պարունակում է բազմաթիվ պրովիտամին A, E, C, PP և B վիտամիններ, ինչպես նաև բազմաթիվ մակրո և միկրոտարրեր: Կազմը ներառում է նաև կալիումի, նատրիումի և պեկտինի նյութեր։
Իր օգտակար հատկությունների շնորհիվ սերկևիլն օգտագործվում է ենթաստամոքսային գեղձի, անեմիայի, սկլերոզի և հիպերտոնիայի բուժման և կանխարգելման համար։ Այս միրգը արդյունավետորեն օգտագործում են նաև աղեստամոքսային տրակտի տարբեր հիվանդությունների բուժման համար։
Օգտագործվում է նաև սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների դեպքում՝ որպես արդյունավետ միզամուղ միջոց։
Սերկևիլի սերմերի թուրմն օգտագործվում է որպես լոսյոն աչքի հիվանդությունների դեպքում և որպես ողողող միջոց՝ կոկորդի ցավերի դեպքում։ Այս եփուկը ստանալու համար անհրաժեշտ է 5–10 գրամ սերկևիլի սերմերը եփել 100 մլ ջրի մեջ։
Սերկևիլի մուրաբա ընկույզով․
Բաղադրիչներ․
- 2,5 կգ հասած սերկեւիլ
- 2 կգ շաքարավազ
- 300 մլ ջուր
- 300 գ ընկույզ
- 1 կիտրոն
Սերկևիլը շատ լավ լվացեք։ Այնուհետև սերկևիլը կտրատել 4 մասի և հանել կորիզները։ Որպեսզի կտրատած սերկևիլը չմթնի, պահեք կիտրոնաթթվի և ջրի խառնուրդի մեջ։
Սերկևիլը 1-2 րոպե եռացնելուց հետո հանում ենք և թողնում, որ քամվի։ Մի թափեք ջուրը, այն ձեզ դեռ պետք կգա:
Ջուրը (այն, որի մեջ սերկևիլը եփվել է), ավելացնել 700 գրամ շաքարավազ և անընդհատ խառնելով դնել կրակին։
Երբ շաքարավազը լուծվի, ավելացրեք սերկևիլը, խառնեք և թողեք եռա։ Թողեք եռա 10 րոպե, ապա հանեք փրփուրը և թողեք 10-12 ժամ։
Հաջորդ օրը պետք է կրկնել նույն ընթացակարգը՝ ավելացնել ևս 700 գրամ շաքարավազ, եռացնել 10 րոպե և կրկին թողնել 10-12 ժամ։Երրորդ օրը ավելացրեք մնացած շաքարավազը, թակած ընկույզը և կիտրոնը։ Կրկին եռացրեք 10 րոպե մարմանդ կրակի վրա և լցրեք բանկաների մեջ։
Վերջ, ձեր մուրաբան պատրաստ է։ Այժմ դուք ունեք ձմռան համար համեղ և առողջ սերկևիլի պաշար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։