Շատ համեղ և կշտացնող ապուր, որը կարելի է ուտել ամեն օր և չգիրանալ
Բաղադրություն․
սաղմոնի ֆիլե - 400 գ
սոխ - 1 սոխ
գազար - 1-2 հատ.
կանաչ ոլոռ (պահածոյացված կամ սառեցված) - 4 tbsp.
կիտրոն - կես
լոլիկի հյութ - 100 մլ
սև պղպեղի հատիկներ, աղ - ըստ ճաշակի
արևածաղկի ձեթ
մաղադանոսի տերև
Գազարը մանր կտրատել, սոխը մանր կտրատել։ Տապակել բուսայուղի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնա: Այնուհետև լցնել լոլիկի հյութը և եփել մոտ 5 րոպե։
Սաղմոնի ֆիլեն կտորների կտրատել, դնել կաթսայի մեջ և լցնել 1 լիտր ջուր։
Ավելացնել մի քանի կիտրոնի և սև պղպեղի հատիկներ։ Հասցնել եռման աստիճանի և եփել 2 րոպե։
Ձուկը զգուշությամբ հանում ենք թավայից։ Ձկան արգանակը քամում ենք մաղով և ավելացնում բանջարեղենով կաթսայի մեջ։ Եփել մարմանդ կրակի վրա 5 րոպե, ապա ավելացնել ձուկն ու կանաչ ոլոռը, եփել ևս 10 րոպե։
Մատուցեք ապուրը խոտաբույսերով ցողված և զարդարված կիտրոնի մնացած կտորներով:
Բարի ախորժակ!