Եթե ծարավում եք, սառը, թե՞ սենյակային ջերմաստիճանի ջուր խմելն է ճիշտ․ Հետևեք այս կանոնին, որ բորբոքային պրոցեսներ չունենաք

Դիտումներ 1852

Եթե ծարավում եք, սառը, թե՞ սենյակային ջերմաստիճանի ջուր խմելն է ճիշտ․ Հետևեք այս կանոնին, որ բորբոքային պրոցեսներ չունենաք

Ծարավն ամենից հաճախ ուղեկցվում է շոգ սեզոնին, սառը ջուրը, գրգռելով բերանի խոռոչի ընկալիչները, սառնության զգացում է առաջացնում, և այդպիսով մեզ թվում է, թե ծարավը հաղթահարվել է։

Իրականում ծարավը հագեցնելու համար խորհուրդ չի տրվում խմել սառը ջուր,

դա կարող է առաջացնել տեղային հիպոթերմիա և առաջացնել բորբոքային պրոցեսներ։ Ծարավը հագեցնելու համար օպտիմալ է սենյակային ջերմաստիճանի ջուրը:



Իսկ դուք գիտեի՞ք, որ ճնշում և շաքար ունեցողները ամեն օր պետք է այս մթերքը ուտեն

Շաքարային դիաբետը մարդուց պահանջում է ավելի մեծ ուշադրություն դարձնել առողջությանը։ Մասնավորապես, հիվանդը պետք է հսկողության տակ պահի արյան մեջ շաքարի մակարդակը։ Սրանից է կախված մարմնի բջիջների հագեցվածությունը էներգիայով։ Նրանց սովը կարող է հանգեցնել վտանգավոր հետևանքների՝ ընդհուպ մինչև դիաբետիկ կոմայի և մահվան։

Իսկ հիպոտոնիկ հիվանդություն ախտորոշվում է, երբ ԶՃ մշտապես ցածր է: 

 

 

 

Որպես կանոն, այն հանդիպում է երիտասարդների մոտ` սթրեսների պատճառով, եղանակի փոփոխության, քրոնիկ հոգնածության ժամանակ` անոթների ցածր տոնուսի արդյունքում: 

Հնարավոր է նաև հանկարծակի ճնշման անկում թունավորման (նաև դեղորայքային), սուր ախտաբանական վիճակների ժամանակ: Հիպոտոնիայի ժամանակ օրգանները չեն ստանում բավարար թթվածին և առաջ է գալիս թթվածնային քաղցի վիճակ` հիպօքսիա:

2-րդ տիպի շաքարային դիաբետով մարդկանց օրգանիզմը չի կարող պատշաճ կերպով արձագանքել ինսուլինի արտադրությանը, որը սովորաբար կլանում է արյան շաքարը՝ էներգիայի վերածելու համար: Արյան շաքարի բարձր մակարդակը կարող է լրջորեն վնասել առողջությունը։



Կենսաբանները պարզել են, որ դդմի սերմերում պարունակվող պոլիսախարիդները շաքարը կարգավորող ազդեցություն են ցուցաբերել։ Սպիտակուցներով եւ ճարպերով հարուստ սերմերը կարող են օգտագործվել դիաբետիկների կողմից՝ ուտելուց հետո արյան բարձր շաքարի դեմ պայքարելու համար: 

Մասնագետների կարծիքով՝ 30 գրամ դդմի սերմի օգտագործումը շաքարի մակարդակը նվազեցնում է մինչեւ 35 տոկոսով։

 

 

Իսկ բարձր ճնշում ունեցողները նույնպես պետք է ամեն օր ուտեն դդմի սերմեր։

Դդմի սերմերը լրացնում են ցինկի պակասը և ազատում կաթվածից: Բավարար է օրական ուտել 30 գրամ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը