Սառնարանում տհաճ հոտից ազատվելու հինգ արդյունավետ միջոց

Դիտումներ 499

Սառնարանում տհաճ հոտից ազատվելու հինգ արդյունավետ միջոց

Կատարեք ընդհանուր մաքրում

Նույնիսկ եթե սառնարանից հանել եք բոլոր վաղուց փչացած մթերքները, դա չի նշանակում, որ դրանց հետ միասին հոտն ամբողջությամբ կվերանա։ Հետեւաբար, արժե պարբերաբար իրականացնել սառնարանի ընդհանուր մաքրում: Բոլոր դարակները պետք է ամբողջությամբ դատարկվեն և մանրակրկիտ լվացվեն անբույր կամ շատ թույլ բույրով մաքրող միջոցով:

Սրբեք դարակները քացախով կամ կիտրոնի հյութով.

Եթե ​​նույնիսկ մանրակրկիտ մաքրումից հետո տհաճ հոտերը չեն անհետանում, սառնարանի դարակները սրբեք քացախի լուծույթով (մեկ ճաշի գդալ քացախ մեկ բաժակ ջրի համար) կամ կիտրոնի հյութով։ Պարզապես մաքուր կտորը թրջեք լուծույթի կամ հյութի մեջ, սրբեք բոլոր մակերեսները և մի քանի ժամ թողեք սառնարանը բաց, որպեսզի օդափոխվի։

Տեղադրեք ներծծող նյութեր սառնարանի ներսում.

Շատ մթերքներ, որոնք բոլորն ունեն իրենց խոհանոցում, հիանալի ներծծող են և կլանում են ամենից տհաճ հոտերը: Այս մթերքները ներառում են՝ բրինձ, խմորի սոդա, աղացած սուրճ, հում կարտոֆիլ, տարեկանի հաց և ակտիվացված ածխածին: Ներծծող նյութերը տեղադրեք սառնարանի ներսում և փոխեք դրանք առնվազն շաբաթը մեկ անգամ, իսկ տհաճ հոտերը ձեզ շատ ավելի քիչ հաճախ կխանգարեն։

Օգտագործեք ցիտրուսային մրգեր.

Ձեր դարակները ցիտրուսային մրգերով համալրելը սառնարանը թարմացնելու ևս մեկ լավ միջոց է: Ճիշտ է, կարճ ժամանակով։ Մի երկու կիտրոն կամ նարինջ կտրատել մեծ շերտերով, դնել փոքր ափսեների վրա և դնել սառնարանը։ Փոխարինեք երկու օր հետո կամ մանրակրկիտ մաքրեք բոլոր դարակները, հակառակ դեպքում հոտը կվերադառնա:

Թերթը թողեք դարակների վրա.

Մեթոդը անսովոր է, բայց արդյունավետ։ Գլխավորը թերթ գտնելն է։ Եթե ​​գտնեք մեկը, ճմռթեք մի քանի թերթ և դրեք դրանք կողային դարակներում: Անհրաժեշտության դեպքում մեկ շաբաթ անց դրանք փոխեք նորերով։



Դեղը ձեր սառնարանում է․ Սովորական ձվերի միջոցով ստացեք առողջության զարմանալի օգուտներ

Խառնել 2 ճ.գ. ճաշի գդալ բարձրորակ կարագ, 2 թարմ ձվի դեղնուց, 1 թեյի գդալ ցորենի ալյուր և 2 թեյի գդալ բնական մեղր։ Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական 3-4 անգամ։

Երկարատև բրոնխիտի և ասթմայի դեպքում.

1.  10 հավի ձվի կեղևը չորացնում և փոշիացնում ենք;

 

 

2.  10 կիտրոնի հյութը քամել ու լցնել ձվի կեղևի փոշիի վրա;

3.  Դնել մութ տեղում 10 օր, ապա զանգվածը քամել շղարշով;

4.  Հավի 10 դեղնուց տրորել, 10 ճաշի գդալ շաքարավազ և 1 շիշ կոնյակ ավելացնել;

5.  Կիտրոնի հյութը խառնեք կեղևի փոշու հետ, կոնյակը շաքարավազի և դեղնուցի հետ։

Ընդունեք 1 ճ.գ. օրական 3 անգամ ուտելուց 30 րոպե առաջ.

Մրսածության և գրիպի դեպքում

500 մլ թարմ, մի փոքր տաքացրած կաթը խառնեք ձվի հետ։ Ավելացնել 1 թեյի գդալ մեղր և 1 թեյի գդալ կարագ։ Մանրակրկիտ խառնել և ընդունել գիշերը։ Հենց հաջորդ օրը դուք չեք ունենա հազ կամ քթահոսք։

Հոդերի ցավերի դեպքում.



Հավի ձուն պինդ եփել, դեղնուցն առանձնացնել։

Դեղնուցը պատառաքաղով տրորել ափսեի մեջ։

Կաթսայի մեջ լցնել 1 բաժակ արևածաղկի ձեթ։ Այնտեղ դրեք նաև լուցկու տուփի չափ մեղրամոմի կտոր։

Փոքր կրակի վրա դնել, որպեսզի մոմը հալվի։

Ձվի դեղնուցը լցրեք եռացող արևածաղկի ձեթի մեջ։

 

 

Հովացրեք և քամեք զանգվածը:

Հիվանդ հոդերին քսում ենք քսուքը և կոմպրեսներ անում օրական 2 ժամ: Դուք կարող եք դա անել նաև գիշերը: Պահել ապակե տարայի մեջ սառնարանում 10 ամիս։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը