Սառեցված կիտրոնները հիանալի կանխարգելիչ են շաքարախտի, գիրության և ուռուցքների դեմ

Դիտումներ 719

Սառեցված կիտրոնները հիանալի կանխարգելիչ են շաքարախտի, գիրության և ուռուցքների դեմ

Ցիտրուսային մրգերը անհավատալիորեն օգտակար են մարդու օրգանիզմի համար, քանի որ պարունակում են բազմաթիվ վիտամիններ և հակաօքսիդանտներ։ Թեև կիտրոնները հասանելի են ամբողջ տարին, սակայն կա լավ այլընտրանք՝ պահպանել մրգի համն ու արժեքը՝ սառեցնելով այն:

Կիտրոնի օգուտները

Կիտրոնը պարունակում է վիտամին C-ի բարձր խտություն, ինչպես նաև բազմաթիվ հանքանյութեր.

  • մագնեզիում;
  • կալցիում;
  • կալիում.

Կիտրոնը բնական միջոց է իմունային համակարգի ամրապնդման համար, ինչպես նաև հզոր հակաօքսիդանտ։ Ցիտրուսների կանոնավոր սպառման դեպքում հնարավոր է ակտիվացնել արյան եւ արյունատար անոթների ինքնամաքրման գործընթացը։

 

 

Բայց միայն սառեցված մրգերն են մի քանի անգամ ավելի առողջարար, քան թարմը։ Դրա կիրառմամբ օրգանիզմը 5-10 անգամ ավելի է հագեցած վիտամիններով։ Դրա արժեքն այն է, որ կեղևի հետ միասին կիտրոնի սառեցումը և ուտելը տեղի է ունենում, և իրականում այն ​​պարունակում է ավելի շատ օգտակար նյութեր, քան միջուկը։

Սառեցված մրգերի առավելությունները հետևյալն են.

  • մաքրում է արյունը և ակտիվացնում օրգանիզմից տոքսինների և տոքսինների հեռացման գործընթացները.
  • վնասակար բակտերիաների և վիրուսների ոչնչացում;
  • պաթոգեն միկրոֆլորայի հեռացում ստամոքս-աղիքային տրակտից, որի արդյունքում բարելավվում է նրա աշխատանքը.
  • երիկամների քարերի լուծարում;
  • դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը և ավելացնում կոլագենի արտադրությունը:

Չհաստատված տեղեկությունների համաձայն՝ կիտրոնի բաղադրությունը նույնական է քիմիաթերապիայի ժամանակ օգտագործվող դեղամիջոցներին։ Այսպիսով, մրգի կանոնավոր օգտագործումը թույլ է տալիս ոչնչացնել քաղցկեղի բջիջները և կանխել ուռուցքաբանության զարգացումը։



Կիտրոնի սառեցման առանձնահատկությունները

Ցիտրուսը սառեցնելու մի քանի եղանակ կա.

  1. Սա ամենահեշտն է, քանի որ անհրաժեշտ է միրգը լվանալ, չորացնել և 2-3 ժամով դնել սառցախցիկում։ Այնուհետև հանում ենք կիտրոնները և մանրացնում ենք քերիչով կեղևի հետ միասին։ Ստացված զանգվածը կարելի է օգտագործել տարբեր ուտեստների համար։ Սա նրանց կտա անսովոր համ և ցիտրուսային բույր: Դա կբարձրացնի նաև նրանց վիտամինային արժեքը։

  2. Երկրորդ մեթոդը ներառում է կիտրոնի շերտերի սառեցում: Պարզապես պետք է միրգը կտրատել բարակ շերտերով և շարել հարթ ուտեստի վրա։ Ուղարկեք սառնարան, այնուհետև կտորներ ավելացրեք տարբեր ըմպելիքների մեջ՝ սառեցնելու համար։

Կիտրոնը շատ դժվար է մրցակցել վիտամինների և հանքանյութերի քանակով։ Եվ դուք կարող եք օգտագործել այն ամեն օր:



Ամենաընթերցվածը