Սա ուղղակի անհավանական է․ Սովորական հացահատիկները կարող են փոխհատուցել կանանց օրգանիզմում կոլագենի պակասը և երիտասարդացնել այն մի քանի տարի շարունակ
Գարին այժմ մոռացված է, բայց հայտնի է եղել հին ժամանակներից։ Ռուսաստանում գարու շիլան մատուցում էին բացառապես թագավորական սեղանին, բայց գյուղացիներին այն հասանելի չէր։ Ռուս առաջին կայսրը սիրում էր մարգարիտ գարի, որը հատուկ ձևով եփում էր կաթի մեջ:
Բաղադրատոմս 1․
գարի - 1 բաժակ
ջուր - 5 բաժակ
ձեթ - 30 գրամ
աղ - ըստ ճաշակի
Գարին լցնել սառը ջրի մեջ և դնել կրակին: Հասցնում ենք եռման աստիճանի և 45 րոպե եփում ենք հանգիստ կրակի վրա։ Ջուրը քամում ենք։ Ավելացնում ենք յուղը, աղը և խառնում ենք։ Թողնում ենք 10 րոպե և պատրաստ է։
Բաղադրատոմս 2․
գարի - 1 բաժակ
կարագ - 1 ճաշի գդալ
ջուր
աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստի գարին լցնել եռման ջրի մեջ։ Եփել 5 րոպե։ Նշված ժամանակից հետո քամում ենք զանգվածը։ Կաթսայի մեջ լցնել 3,5 բաժակ սառը ջուր և հասցնել եռման աստիճանի։ Եռման ջրին ավելացնել կարագ և աղ։ Ավելացնել նաև գարին: Եփել չափավոր ջերմության վրա մոտ 35 րոպե։ Տապակը ծածկում ենք կափարիչով և մեկ ժամով ուղարկում 80 աստիճան տաքացրած ջեռոց։
Պատրաստ է։
Բաղադրատոմս 3․
1 բաժակ գարի
1 լիտր ջուր
2 լիտր կաթ
Հացահատիկը լցնել ջրով և թողնել ամբողջ գիշեր։ Լվացեք հացահատիկը, քամեք ամբողջ ջուրը և լցրեք մի փոքր տաքացրած կաթի մեջ։ Կաթը բերեք եռման աստիճանի, ապա կաթսան կափարիչով փակեք և եփեք 3 ժամ։ Պատրաստ է։
Կոլագենով հարուստ 5 մթերք՝ աճառը, ջլերը և մաշկի ամրությունը վերականգնելու համար
Կոլագենը կարևոր սպիտակուց է և գործում է որպես սոսինձ, որը տալիս է մեր մարմնի կառուցվածքը, մաշկի ամրությունը, աճառի խտությունը և հոդերի շարժունակությունը…
Հաճախ մեր օրգանիզմում շատ միացությունների արտադրությունը տարիների ընթացքում նվազում է։ Սա կոլագենի դեպքն է: Արդյունքում, դա կարող է հանգեցնել հոդացավերի, կնճիռների և աճառի վատթարացման: Այլ գործոններ, ինչպիսիք են ծխելը, անառողջ սննդակարգը և արևի ինտենսիվ ազդեցությունը կարող են նպաստել այս անկմանը:
Բարեբախտաբար, մենք կարող ենք ազդել այս կոլագենի մակարդակի վրա՝ օգտագործելով կոլագեն և էլաստին հարուստ մթերքներ: Դրանք շարակցական հյուսվածքներում հայտնաբերված սպիտակուցի տեսակ են:
Կոլագենով հարուստ մթերքներ՝
1. Ոսկրային արգանակ
Ստացվում է ոսկորները, ջլերը, կապանները եռացնելով։ Այն կոլագենի, ինչպես նաև ամինաթթուների հիանալի աղբյուր է։
2. Սպիրուլինա ջրիմուռներ
Այս տեսակի ջրիմուռները ամինաթթուների հիանալի բուսական աղբյուր են, ինչպիսին է գլիցինը, որը կոլագենի հիմնական բաղադրիչն է: Սպիրուլինան կարելի է գտնել տարբեր ձևաչափերով, ինչպիսիք են պարկուճները կամ փոշին: Արդյունքում, այն կատարյալ է սմուզիներին ավելացնելու համար:
3. Ձողաձուկ
Ինչպես սպիտակ ձկների այլ տեսակներ, ձողաձուկը հարուստ է ամինաթթուներով, ինչպիսիք են գլիցինը և պրոլինը: Այն նաև պարունակում է այլ կարևոր սննդանյութեր, ինչպիսիք են սելենը, վիտամին B6-ը և ֆոսֆորը:
4. Ձու
Հարուստ սննդարար նյութերով, ինչպիսիք են առողջ ճարպերը և որակյալ սպիտակուցները, ձուն կոլագենով հարուստ մթերքներից է, քանի որ այն հարուստ է ամինաթթուներով, ինչպիսիք են գլիկինը և պրոլինը:
5. Ժելատին
Ժելատինից կարելի է պատրաստել ապուրներ, արգանակներ և մրգային աղանդեր՝ դրա սննդային արժեքը բարձրացնելու համար:
Բացի ձեր սննդակարգում կոլագենով հարուստ մթերքներ ներառելուց, մենք կարող ենք նաև օգտագործել այնպիսի բաղադրիչներ, որոնք օգնում են բարձրացնել մեր մարմնում կոլագենի արտադրությունը:
Ահա լավագույնների ցանկը.
կանաչ տերևավոր բանջարեղեն, ինչպիսիք են սպանախը և կաղամբը, որոնք հարուստ են վիտամին C-ով:
Նույնը վերաբերում է ցիտրուսային մրգերին: Ինչպես կիտրոնը, նարինջը և գրեյպֆրուտը: Վիտամին C-ն օգնում է մեր մարմնին սինթեզել կոլագենը և հակաօքսիդանտ է: Բացի այդ, դդմի սերմերը՝ ցինկի պարունակության շնորհիվ։ Այն հետքի տարր է, որը մասնակցում է կոլագենի և այլ գործառույթների ձևավորմանը: Հատկապես արժե ուտել ելակ և այլ հատապտուղներ: Դրանք պարունակում են հակաօքսիդանտ, որը պաշտպանում է կոլագենի քայքայումից:
Հատկապես բնական ծծմբով հարուստ սխտորը, որն այս սպիտակուցի ձևավորման հիմնական սննդարարն է։
Եզրակացություն
Ինչպես տեսնում ենք, ձեր սննդակարգը հարստացնելու բազմաթիվ եղանակներ կան՝ ապահովելու մեր օրգանիզմի համար այս կարևոր սպիտակուցի՝ կոլագենի պատշաճ սինթեզը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։