Սա ուտելու առաջին բանն է, որից պետք է սկսել, եթե ցանկանում եք նիհարել
Դուք ոչինչ չեք վտանգի, և մարմինը միայն շնորհակալություն կհայտնի ձեզ:
Ըստ վերջին հետազոտությունների՝ օրական ընդունված ձվերի առաջարկվող քանակը 2-3 է։
Դա կօգնի ձեզ նիհարել
Եթե դուք սովորություն ունեք նախաճաշին հավի ձու ուտել, ապա պետք է իմանաք, որ դա ձեզ միայն բավականաչափ էներգիա և կալորիաներ կտա, ինչը կօգնի ձեզ ազատվել ավելորդ ճարպից՝ հիմնված վերջին հետազոտության վրա։ .
Նախաճաշին հավկիթ ուտելը ձեզ երկար ժամանակ կուշտ կպահի և կնվազեցնի ձեր ընդհանուր սննդի ընդունումը:
Բարձրացնել կալցիումի կլանումը վիտամին D-ի ընդունումով
Շատ դեպքերում մարդիկ նախընտրում են ուտել մեկ խաշած ձու, քան մեկ գդալ թարմ ձկան յուղ:
Սննդի արդյունաբերության մեջ աշխատող գիտնականները հավի միսը հարստացնում են հատուկ նյութերով և հավելումներով՝ ձվի մեջ վիտամին D-ի քանակն ավելացնելու համար։ Վիտամին D-ն ամրացնում է ատամներն ու ոսկորները և բարելավում կալցիումի կլանումը։
Ուղեղը գտնվում է խոլինի մշտական պաշտպանության ներքո
Օրական երկու ձու ուտելով՝ դուք օրգանիզմին ապահովում եք անհրաժեշտ քանակությամբ ֆոսֆոլիպիդային վիտամիններով, որոնք օգտակար են ուղեղի համար։
Եթե դուք այս վիտամինների պակաս ունեք, կարող եք զգալ կարճաժամկետ, իսկ ավելի ծանր դեպքերում՝ երկարաժամկետ հիշողության կորուստ:
Դանդաղ ծերացում
35-ից 40 տարեկան կանանց գրեթե 90%-ի մոտ դեմքի կնճիռները կրճատվել են ձվի ամենօրյա օգտագործման արդյունքում:
Լյուտեինը պաշտպանում է ձեր տեսողությունը
Հավի ձվերը բավականին հարուստ են լյուտեինով, որն ամենակարևոր նյութերից է, որը պատասխանատու է լավ տեսողության համար։
Պաշտպանեք մազերը, մաշկը և լյարդը
Ձվի մեջ առկա ֆոսֆոլիպիդները խթանում են լյարդից տոքսինների հեռացումը:
Ահա, թե ինչու պետք չէ պահել ձվերը սառնարանում․ շոկային պատճառ, որի մասին պետք է իմանալ
Ձուն՝ ամենասննդարար մթերքներից մեկն է աշխարհում։ Ձուն իրենից ներկայացնում է սննդարար մթերքների հավաքածու. այն իր մեջ ներառում է սպիտակուցներ, 18 տեսակի վիտամիններ, հանքային աղեր և այլն։
Մարդիկ օգտագործում են տարբեր թռչունների ձվեր՝ հավի, բադի, սագի, լորի և այլն։
Մենք բոլորս ուղղակի պաշտում ենք նախաճաշին ձու ուտելը։ Իրականում կան բազմաթիվ պատրաստման եղանակներ։
Հենց այդ պատճառով էլ մարդիկ գնում են մեծ քանակությամբ ձվեր, իսկ հետո պահպանում այն սառնարանում ցածր ջերմաստիճանի տակ։ Տվյալ տենդենցը բնորոշ է Հյուսիսային Ամերիկայի, Եվրոպայի, Ավստրալիայի և Ճապոնիայի բնակիչներին։ Այլ աշխարհամասերում ձուն պահպանում են սենյակային ջերմաստիճանում։
Մարդիկ ովքեր չեն պահպանում ձվերը տնային ջերմաստիճանում, ռիսկի են դիմում վերցնել սալմոնեոզ կոչվող միկրոբները։ Ըստ սննդի պահպանման ամսագրի՝ սալմոնեոզը ավելի շատ տարածվում է ցածր ջերմաստիճանում։
ԱՄՆ-ում, օրինակ կան բազմաթիվ միջոցներ մարդուն այդ վիրուսից պաշտպանելու համար։ Եվրոպայում հավերին պատվաստում են այդ հիվանդության դեմ։ Դա նշանակում է, որ չկա անհանգստանալու առիթ, որ այդ միկրոբները կհայտնվեն մարդու օրգանիզմում։
Սալմոնեոզը կարող է դառնալ սննդային թունավորման պատճառ։ Ամենադժվարը՝ ճանաչել նման վիրուսի առկայությունը, քանի որ այն ոչ ազդում է մթերքի գույնի, ոչ հոտի վրա։ Դրա համար խորհուրդ է տրվում ընտրել միայն ճշգրտված մթերքներ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։