Սա թող անպայման կարդան ալերգիա ունեցող մարդիկ
Նարկոլոգ Վիտալի Հոլդին ասել է, որ գարնանը ալերգիայով տառապողները պետք է հրաժարվեն ծխելուց:
Վիտալի Հոլդինի խոսքով՝ գարնանը ալերգիա ունեցողների մոտ ծխելը կարող է շնչահեղձության նոպա առաջացնել։
«Այս սեզոնին, երբ ամեն ինչ ծաղկում է, կարևոր է, որ ալերգիայով տառապողները հրաժարվեն ծխելուց, քանի որ դա ոչ միայն վատթարացնում է հիվանդության ընթացքը, այլև կարող է առաջացնել շնչահեղձության նոպա»։
Մասնագետը հավելեց, որ ալկոհոլից հրաժարվելը նույնպես օգտակար կլինի։ Այն պարունակում է խմորման մթերքներ, որոնք կարող են սրել գարնանը ալերգիայով տառապողների անբարենպաստ վիճակը։
Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադիր լինեն այս մթերքները օգտագործելուց
Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադրություն դարձնեն իրենց սննդակարգին
Բնականաբար, այն պետք է լինի հավասարակշռված ու ճիշտ։ Բայց սրանք բոլոր կանոնները չեն նման հանգամանքներում։
Պետք է հաշվի առնել, որ կան մթերքներ, որոնք կարող են բարդացնել իրավիճակը ծաղկման շրջանում, դրանք կարող են առաջացնել ալերգիա:
Այս մասին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Ինչպես նշել է սննդաբանը, անհրաժեշտ է հեռացնել պրոպոլիսը, մեղրը, կորիզավոր մրգերը (սալոր, դեղձ և ծիրան):
Խնձորն այս դեպքում նույնպես կարող է վնասակար լինել։
Բացի այդ, նպատակահարմար է հրաժարվել սմբուկից ու գազարից։ Որոշ ժամանակ պետք է հրաժարվել լոլիկից։ Ստիպված կլինեք բացառել նաև ընկույզը։
Երբ ծաղկման շրջանն ավարտվի, և ալերգիկ ռեակցիաները ավարտվեն, դուք կարող եք կրկին ուտել համեղ և առողջարար սնունդ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։