Սա թող անպայման կարդան ալերգիա ունեցող մարդիկ

Դիտումներ 699

Սա թող անպայման կարդան ալերգիա ունեցող մարդիկ

Նարկոլոգ Վիտալի Հոլդին ասել է, որ գարնանը ալերգիայով տառապողները պետք է հրաժարվեն ծխելուց:

Վիտալի Հոլդինի խոսքով՝ գարնանը ալերգիա ունեցողների մոտ ծխելը կարող է շնչահեղձության նոպա առաջացնել։

 

 

«Այս սեզոնին, երբ ամեն ինչ ծաղկում է, կարևոր է, որ ալերգիայով տառապողները հրաժարվեն ծխելուց, քանի որ դա ոչ միայն վատթարացնում է հիվանդության ընթացքը, այլև կարող է առաջացնել շնչահեղձության նոպա»։ 

Մասնագետը հավելեց, որ ալկոհոլից հրաժարվելը նույնպես օգտակար կլինի։ Այն պարունակում է խմորման մթերքներ, որոնք կարող են սրել գարնանը ալերգիայով տառապողների անբարենպաստ վիճակը։

 


Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադիր լինեն այս մթերքները օգտագործելուց

Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադրություն դարձնեն իրենց սննդակարգին

Բնականաբար, այն պետք է լինի հավասարակշռված ու ճիշտ։ Բայց սրանք բոլոր կանոնները չեն նման հանգամանքներում։

 

 

 

Պետք է հաշվի առնել, որ կան մթերքներ, որոնք կարող են բարդացնել իրավիճակը ծաղկման շրջանում, դրանք կարող են առաջացնել ալերգիա:

Այս մասին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։

Ինչպես նշել է սննդաբանը, անհրաժեշտ է հեռացնել պրոպոլիսը, մեղրը, կորիզավոր մրգերը (սալոր, դեղձ և ծիրան):

 



Խնձորն այս դեպքում նույնպես կարող է վնասակար լինել։

Բացի այդ, նպատակահարմար է հրաժարվել սմբուկից ու գազարից։ Որոշ ժամանակ պետք է հրաժարվել լոլիկից։ Ստիպված կլինեք բացառել նաև ընկույզը։

 

 

Երբ ծաղկման շրջանն ավարտվի, և ալերգիկ ռեակցիաները ավարտվեն, դուք կարող եք կրկին ուտել համեղ և առողջարար սնունդ:

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը