Սա պատրաստեք կիրակի օրը նախաճաշին և վայելեք
Նուրբ, շատ համեղ կաթնաշոռի ձողիկների բաղադրատոմս
Բաղադրությունը՝
Կաթնաշոռ՝ 350 գ.
Ձու - 1 հատ:
Թթվասեր - 1 ճ.գ.
Շաքարավազ - 2 ճ.գ.
Աղ - մի պտղունց
Սոդա - 0,5 թեյի գդալ:
Փխրեցուցիչ - 0,5 թեյի գդալ:
Վանիլ - 2 գ
Ալյուր - 3 ճ.գ.
Յուղ - տապակելու համար
Շաքարի փոշի - ցողելու համար
Քերած կաթնաշոռին ավելացնել ձուն, թթվասերը, շաքարավազը, աղը, սոդան, ալյուրը և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել։ Հունցել և ստանալ փափուկ խմոր:
Խմորից գրտնակել մի քանի շերտ և կտրատել ըստ ցանկության:
Տապակել տաքացրած տապակի մեջ յուղի՝ մինչև դարչնագույն դառնա:
Պատրաստի շերտերը առատորեն շաղ տալ շաքարի փոշիով:
Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք․
Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։
Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։
Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։