Սա պատրաստեք կիրակի օրը նախաճաշին և վայելեք

Դիտումներ 544

Սա պատրաստեք կիրակի օրը նախաճաշին և վայելեք

Նուրբ, շատ համեղ կաթնաշոռի ձողիկների բաղադրատոմս

 

Բաղադրությունը՝

Կաթնաշոռ՝ 350 գ.

Ձու - 1 հատ:

Թթվասեր - 1 ճ.գ.

Շաքարավազ - 2 ճ.գ.

Աղ - մի պտղունց

Սոդա - 0,5 թեյի գդալ:

Փխրեցուցիչ - 0,5 թեյի գդալ:

Վանիլ - 2 գ

Ալյուր - 3 ճ.գ.

Յուղ - տապակելու համար

Շաքարի փոշի - ցողելու համար

 

 

Քերած կաթնաշոռին ավելացնել ձուն, թթվասերը, շաքարավազը, աղը, սոդան, ալյուրը և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել։ Հունցել և ստանալ փափուկ խմոր:

Խմորից գրտնակել մի քանի շերտ և կտրատել ըստ ցանկության:

Տապակել տաքացրած տապակի մեջ յուղի՝ մինչև դարչնագույն դառնա:

Պատրաստի շերտերը առատորեն շաղ տալ շաքարի փոշիով:



Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք․

Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։

 

 

Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:



Եթե ​​համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։


 

Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։

Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը