Սա մաքրում է լյարդը, խթանում է լեղու արտադրությունը, կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինը, բուժում է ալերգիաները, մեծապես օգնում է հղիներին և կանանց դաշտանադադարի ժամանակ
Այս բույսը բուժում է քաղցկեղը, հեպատիտը, լյարդի, երիկամների, ստամոքսի հիվանդությունները. Ահա թե ինչպես ճիշտ եփել
Դանդելիոնը հազարավոր տարիներ հայտնի բույս է եղել և նրա բուժիչ հատկությունները օգտագործվել են տարբեր հիվանդությունների և առողջական խնդիրների բուժման համար:
Այն մաքրում է լյարդը, խթանում լեղու արտադրությունը, կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, բուժում է ալերգիաները, ինչպես նաև մեծ օգնություն է հղի և դաշտանադադարում գտնվող կանանց:
Ավելի լավ է այն հավաքել վաղ գարնանը, ապրիլին և ոչ շատ աղտոտված վայրերից: Ցողունը ամենաօգտակար մասն է , քանի որ այն բուժում է շաքարախտը, մաքրում է արյունը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը և բուժում ստամոքսի խնդիրները:
Նրա տերևները հարուստ են վիտամիններով և կարող են ավելացվել աղցանների և տարբեր ուտեստների մեջ:
Արմատները պետք է մաքրել, կտրատել և թողնել 15 օր բաց երկնքի տակ չորանալու։ Դրանից հետո դրանք պետք է պահեք տարայի մեջ մութ, զով տեղում։
Արմատները չափազանց օգտակար են լյարդի, լեղապարկի, երիկամների, ավշի համար, ինչպես նաև արդյունավետ կերպով բուժում են փորկապությունը, պզուկները, հեպատիտը, ռևմատիզմը, փորկապությունը, ինչպես նաև կիստաները, ուռուցքները և քաղցկեղը:
Այն հատկապես արդյունավետ և օգտակար է կանանց հիվանդությունների և կրծքով կերակրման հետ կապված խնդիրների դեպքում։
Բաղադրիչներ.
400 դեղին դանդելիոն ծաղիկներ
4 հատ կտրատած կիտրոն
4 հատ նարինջ
3 լիտր ջուր
Բաղադրիչները ավելացնել ջրի մեջ և թողնել 24 ժամ:
Այնուհետեւ ավելացնել 2 բաժակ շաքարավազ և եփել 1 րոպե։
Երբ խառնուրդը թանձրանա, հանեք կրակից և լցրեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ։ Օգտագործեք այն սովորական մրսածության, հազի և բրոնխիտի բուժման համար:
Ժողովրդական բժշկության մեջ թարմ և թթու կաղամբն օգտագործում են ստամոքսի, լյարդի, երիկամների, հոդատապի հիվանդությունների ժամանակ
Թարմ տերեւներն օգտագործում էին հոդատապի, կտրվածքների, խոցերի, կապտուկների, մաստիտի, տոնզիլիտի, թրոմբոֆլեբիտի, արթրիտի բուժման, ռևմատիզմի սրման ժամանակ հոդերի ցավը թեթևացնելու համար։
Կաղամբի աղը օգտագործում էին լնդերի բորբոքային հիվանդության ժամանակ ողողումներ կատարելու համար, իսկ ներքին օգտագործման դեպքում դատարկ ստամոքսին և 2-4 բաժակ՝ փորկապության դեպքում։
Հյութը մեծացնում է ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի սեկրեցումը և օգտակար է գաստրիտի, ցածր թթվայնությամբ խոցի դեպքում։
Թարմ հյութը տեղին է լյարդի և սրտի հիվանդությունների բուժման համար՝ 1/2 բաժակ օրական 2 անգամ։
Մեղրով տերևների թուրմը հնագույն միջոց է վերին շնչուղիների կատարային հիվանդությունների բուժման համար, 1/4 բաժակ օրական 3-4 անգամ:
Թարմ տերևների թուրմը կօգնի պայքարել անքնության, գերբեռնվածության դեմ, կաջակցի փայծաղի ֆունկցիաներին՝ քնելուց առաջ 1/2 բաժակ:
Հում տերևները կոմպրեսի տեսքով կթեթևացնեն գլխացավերը և կօգնեն հաղթահարել կոկորդի ցավը և դիֆթերիան:
Կաղամբը ցանկացած ձևով ռուսական խոհանոցի հիմնական ուտեստն է։
Թուրմը և սերմերը դանդաղեցնում են թունավորումը և օգնում թեփի դեմ:
Տերեւների թուրմն օգնում է նորմալացնել դաշտանը:
Բաղադրատոմս թիվ 1 (ստամոքսի խոց). Թարմ քամած կաղամբի հյութ 1/2 բաժակ օրական 4 անգամ ուտելուց 45 րոպե առաջ 10 օր, հանգստանալ 2 օր, կրկնել կուրսը 4 անգամ։
Բաղադրատոմս թիվ 2 (տոնզիլիտ, դիֆթերիա): Կոմպրես կոկորդին՝ թարմ կաղամբի տերևներից, միևնույն ժամանակ ողողեք թարմ տերևների թուրմով կամ աղած ջրով:
Բաղադրատոմս թիվ 3 (գաստրիտ). Թարմ տերևների թուրմը՝ 1։3 հարաբերակցությամբ խմել 1/2 բաժակ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ՝ օրը 3 անգամ։ Դասընթաց 40 օր։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։