Սննդաբան Ստրոկովն անվանել է լավագույն ըմպելիքը, որն օգնում է կանխել շաքարախտը։
Օրական մեկ լիտրից ավելի ջուր խմող մարդկանց մոտ 2-րդ տիպի շաքարախտի զարգացման ռիսկը 28 տոկոսով ցածր է:
Շաքարախտը լուրջ հիվանդություն է, որը պահանջում է ապրելակերպի մշտական փոփոխություն։
Այն, ինչ դուք ուտում և խմում եք, կարող է մեծացնել շաքարախտի զարգացման ռիսկը, բայց կարող է նաև նվազեցնել այն: Փորձագետը բացահայտել է լավագույն ըմպելիքը, որը կանխում է շաքարախտը կամ իջեցնում արյան շաքարը, եթե արդեն ունեք այն:
«Պետք չէ երևակայություն ունենալ՝ 2-րդ տիպի շաքարախտ ունեցող մարդկանց համար լավագույն ըմպելիքը գտնելու համար: Ջուրը ածխաջրեր չի պարունակում, ինչպես գլյուկոզա»,- ասում է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը։
Ավելորդ ծարավը հիպերգլիկեմիայի նշան է (արյան բարձր գլյուկոզա): Արյան մեջ գլյուկոզայի բարձր մակարդակ ունեցող մարդիկ ավելի հակված են ջրազրկման, որն էլ ավելի է մեծացնում արյան մեջ գլյուկոզայի կոնցենտրացիան:
Ավելի շատ ջուր խմելը լավագույն միջոցն է երիկամներին օգնելու արյան գլյուկոզի մակարդակը նվազեցնելու և ջրազրկումը կանխելու համար:
Այս ապուրը կպաշտպանի ձեզ 2-րդ տիպի շաքարախտից, դեմենցիայից և քաղցկեղից
Այս ապուրի բաղադրիչները՝ քրքումը, խնձորն ու ոսպը, ունեն բարձր բուժիչ հատկություններ։ Քրքումը չափազանց հզոր հակաբորբոքային համեմունք է։
Սթրեսը բորբոքման հիմնական պատճառն է, և, ցավոք, մենք բոլորս ամեն օր առնչվում ենք սթրեսի հետ:
Սթրեսը հանգեցնում է տարբեր հիվանդությունների, և մենք ամեն օր առնչվում ենք անհանգստության և լարվածության հետ: Այնուամենայնիվ, քրքումը բնական միջոց է, որը կօգնի ձեզ պայքարել այս բոլոր հիվանդությունների և ախտանիշների դեմ։
Մյուս կողմից, խնձորները շատ առողջարար մրգեր են, որոնք շատ համեղ են՝ և՛ թթու, և՛ քաղցր:
Նրանք հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում հետևյալի դեպքում.
-շաքարախտ
-ոսկրային խնդիրներ
-ալցհեյմերի հիվանդություն
-քաղցկեղ
-սրտանոթային հիվանդություններ
-ստամոքս
-աղիքային խնդիրներ
Ոսպը նույնպես շատ առողջարար է, այն ունի հզոր հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային հատկություն:
Ոսպը հարուստ է սպիտակուցներով, երկաթով և մագնեզիումով: Պարզվել է, որ կարմիր ոսպն ավելի արժեքավոր սննդային հատկություններ ունի, քան մյուս տեսակներ:
Ահա թե ինչպես պատրաստել այս առողջարար ապուրը.
Բաղադրությունը
-1 թեյի գդալ քրքումի փոշի
-1 ու կես բաժակ կոկոսի կաթ
-2 խնձոր
-2 բաժակ կարմիր ոսպ
-1 թեյի գդալ կոկոսի յուղ
-1 թեյի գդալ չաման
-1 կտրատած սոխ
-1 ու կես թեյի գդալ դարչին
-1 թեյի գդալ մի
-3 բաժակ տաք ջուր
Նախ պետք է կարմիր ոսպը ողողել սառը ջրով։
Թողնել ցամաքեցնել և կաթսայի մեջ հալեցնել կոկոսի յուղը և տապակել սոխը մինչև փափկի և ոսկեգույն դառնա:
Այնուհետև ավելացնել քրքումն ու խնձորը և եփել զանգվածը 2 րոպե։
Հաճախակի խառնել, ապա ավելացնել ջուրն ու ոսպը։
Խառնուրդը բերեք եռման աստիճանի, ծածկեք և եփեք 15 րոպե։
Այնուհետև ավելացրեք կոկոսի կաթն ու համեմունքները և եփեք մինչև ոսպը փափկի։
Եթե նախընտրում եք ոչ շատ թանձր, ավելացրեք մեկ բաժակ ջուր և թողեք եփվի ևս 2 ժամ:
Ապուրը պետք է մատուցել տաք վիճակում, իսկ այն կարելի է զարդարել դդմի սերմերով և մանրացրած կոկոսով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։