Սա կօգնի ձեզ նիհարել և աստիճանաբար նորմալացնել հորմոնալ մակարդակը
Կտավատի սերմը զարմանալի մթերք է , որը հարուստ է կանացի օրգանիզմին անհրաժեշտ օգտակար նյութերով։
Սա թիվ 1 միջոցն է բուսական հորմոնների քանակով (էստրոգեն ակտիվությամբ լիգնանների խումբ)։ Բացի հորմոնալ ազդեցությունից, կտավատի սերմն ունի բազմաթիվ այլ օգտակար հատկություններ կանացի օրգանիզմի համար (հակաուռուցքային, օրգանիզմը մաքրող, հակաօքսիդանտ հատկություններ և շատ ավելին):
Կտավատի սերմի թուրմից պատրաստված ըմպելիքը կարելի է վերածել ամբողջական նախաճաշի կամ ընթրիքի։ Դա անելու համար այն պետք է համադրել մրգի, հատապտուղների հյութի, մեղրի և դարչինի հետ։ Այն կստացվի համեղ և սննդարար։
Ամեն օր խմեք 1 բաժակ
կտավատի սերմի ժելե: Դուք կարող եք կամ ամբողջությամբ փոխարինել ձեր նախաճաշը կամ ընթրիքը այս ըմպելիքով, կամ կարող եք այն խմել նախաճաշի կամ ընթրիքի ժամին դատարկ ստամոքսին, այնուհետև դրան հետևել ուտելով փոքր քանակությամբ այլ ցածր կալորիականությամբ մթերքներ:
Այս դոնդողի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի ձեզ նիհարել և աստիճանաբար նորմալացնել հորմոնալ մակարդակը։
Բաղադրությունը՝
+ հիսուն գրամ կտավատի սերմ;
+ կես բաժակ եռման ջուր;
+ մեծ խնձոր կամ տանձ;
+ քառորդ կիտրոն;
+ մի բուռ լոռամիրգ (2-3 ճաշի գդալ);
+ թեյի գդալ մեղր;
+ մի պտղունց դարչին։
1. Կտավատի սերմը եռացրած ջրով տարայի մեջ, թողնել 8 ժամ, որպեսզի ուռի:
2. Խնձորը կամ տանձը մաքրել և կտրատել քառորդ մասի:
3. Բլենդերի մեջ լցրեք կտավատը, հատապտուղները, մրգերը:
4. Կիտրոնի հյութը քամեք բլենդերի ամանի մեջ և նորից հարեք:
5. Դոնդողը լցնել բաժակի մեջ, ըստ ճաշակի ավելացնել դարչինն ու մեղրը, հարել ու խմել։
Խմիչքը չի կարելի պահել սառնարանում, այն պետք է խմել միայն թարմ պատրաստված վիճակում։ Այն արագ փչանում է, իսկ մի քանի ժամ հետո ոչ միայն կորցնում է իր բոլոր օգուտները, այլեւ կարող է առաջացնել աղիների խանգարում։
Ես ծամում եմ կտավատի սերմը դատարկ ստամոքսին և ջուր խմում. Ես ուզում եմ ձեզ պատմել իմ արդյունքի մասին
Երկար տարիներ ես առավոտյան մի քանի կտավատի սերմ եմ ուտում և սա համարում եմ իմ առողջական վիճակի պատճառներից մեկը։ Այնպես որ, ես չեմ հիշում, թե որքան ժամանակ առաջ այցելեցի բժիշկներին: Եվ ամեն ինչ այս մթերքի շնորհիվ, որի հրաշալի հատկությունների մասին ես իմացա տատիկիցս:
Կտավատի սերմերը օգտակար միկրոտարրերի իսկական պահեստ են։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ կալցիում, մանգան, մագնեզիում, կալիում, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, նատրիում, պղինձ։
Իսկ կտավատի՝ օրգանիզմից ավելորդ հեղուկն ու տոքսինները հեռացնելու ունակությունը կօգնի էլ ավելի արագ ազատվել ատելի կիլոգրամներից։ Կտավատի սերմերով օրգանիզմի մաքրումը նիհարելու հիանալի միջոց է:
Կտավատի սերմերը մազերի, մաշկի և եղունգների համար հիանալի միջոց են: Պոլիհագեցած թթուների, ինչպես նաև A, B, E վիտամինների շնորհիվ մազերը դառնում են ավելի հարթ և փայլուն, եղունգները դառնում են ամուր, իսկ մաշկը՝ երիտասարդանում է։
Սերմերի մեջ պարունակվող բաղադրիչները բարենպաստ ազդեցություն են ունենում շրջանառության աշխատանքի վրա, օգնում են բարելավել լյարդի աշխատանքը, մեծացնում են ուժը, բարելավում են տեսողությունը և նույնիսկ կանխում քաղցկեղի զարգացումը:
Դիետոլոգները հատկապես շեշտում են աղացած սերմերի հիանալի համադրությունը մարմելադի կամ մեղրի հետ։
Չնայած օգտակար հատկությունների հսկայական ցանկին, չի կարելի չարաշահել կտավատի սերմերի ընդունումը։ Օրական թույլատրվում է ոչ ավելի, քան 2 ճաշի գդալ:
Հատկապես ուշադիր պետք է լինեն հղիները, ինչպես նաև երիկամների, աղիների, լեղապարկի և միզապարկի հիվանդություններ ունեցող մարդիկ։ Նրանց խստորեն խորհուրդ է տրվում նախքան կտավատի սերմեր օգտագործելը խորհրդակցել բժշկի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։